Ανοικτό προς διερεύνηση σκέλος της δικογραφίας για την πολύκροτη υπόθεση της «μαύρης» περιουσίας του Ακη Τσοχατζόπουλου, κρατά ο ανακριτής Γ. Μαλλής που ελέγχει εξονυχιστικά εμβάσματα που κατέληξαν σε εταιρία του προφυλακισμένου Γ. Σαχπατζίδη από δέκα εταιρίες που τέθηκαν σχετικά πρόσφατα στο στόχαστρο του ανακριτή, μία εκ των οποίων φέρεται να συνδέεται με τον ‘Ομιλο «Γερμανός».

Πρόκειται για την LUDWIG SA, συμφερόντων του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού, η οποία έχει βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της ανακριτικής διαδικασίας με αφετηρία την κατάθεση ποσού ύψους 1.470.000 ευρώ σε λογαριασμό της ιταλικής εταιρίας S.D.G.S.r.I.

Η τελευταία, με νόμιμο εκπρόσωπο τον Γ. Σαχπατζίδη, θεωρείται από τις δικαστικές αρχές εταιρία-αποδέκτης ποσών προερχόμενων από τις μίζες που κατηγορείται ότι δόθηκαν για εξοπλιστικά προγράμματα του ΥΠΕΘΑ στον πρώην υπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το προαναφερόμενο ποσό εμβάστηκε τμηματικά το διάστημα Ιουλίου-Αυγούστου 2007 και μάλιστα για την κατάθεση αυτή έχει ήδη κληθεί και εξεταστεί ο γενικός διευθυντής του Ομίλου Γερμανός ο οποίος υποστήριξε ότι η επίμαχη συναλλαγή δεν έχει απολύτως καμία σχέση με παράνομες δραστηριότητες.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες, ο μάρτυρας έχει υποστηρίξει ότι το περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ ήταν επιστροφή μέρους ποσού που είχε δοθεί το 2001 στον Π. Γερμανό από τρίτο-επιχειρηματία για επενδυτικούς σκοπούς (3 εκατομμύρια ευρώ). Συγκεκριμένα φέρεται να αναφέρει ότι ο επιχειρηματίας είχε ζητήσει το 2007 να του επιστραφεί μέρος του ποσού, και αυτό να κατατεθεί στον συγκεκριμένο λογαριασμό, χωρίς να είναι γνωστός ο δικαιούχος αυτού.

Τόσο για το επίμαχο έμβασμα, όσο και για εκείνα ακόμη εννέα εταιριών ο ανακριτής αναμένει τις απαντήσεις αιτημάτων δικαστικής συνδρομής, τα οποία και θα καταδείξουν εάν σχετίζονται με την πολύκροτη υπόθεση του «πλυντηρίου» μιζών.

Χρ. Χατζηιορδάνογλου, στον Ελεύθερο Τύπο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.