Αποφασισμένος ο Μανιτάκης

http://img.protothema.gr/26E3A23C570985F868BF2C25EE0E837D.jpgΤην άμεση εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας ζητάει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, την ώρα που αντιδράσεις και καταλήψεις εξακολουθούν σε πολλούς δήμους της χώρας. Σύμφωνα με έμπειρα στελέχη του υπουργείου, ο κίνδυνος της απαίτησης άμεσων απολύσεων από την Τρόικα είναι ορατός, αν μέχρι το τέλος του χρόνου δεν έχουν μπει σε διαθεσιμότητα οι 2000 υπάλληλοι, όπως προβλέπεται από την συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές της χώρας.

Ωστόσο οι απεργιακές κινητοποιήσεις της ΠΟΕ ΟΤΑ θα συνεχιστούν ως και την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου. Οι συνδικαλιστές της τοπικής αυτοδιοίκησης αρνούνται να σταλούν ονόματα δημοτικών υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα στου υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με το σκεπτικό ότι πρόκειται για προθάλαμο απολύσεων. Όμως στενοί συνεργάτες του υπουργού κ. Αντώνη Μανιτάκη διαβεβαιώνουν πως οι υπάλληλοι που θα γούνες σε διαθεσιμότητα θα επιστρέψουν στο δημόσιο τομέα καλύπτοντας πολύ γρήγορα κενά που έχουν δημιουργηθεί μετά την αξιολόγηση δομών και υπηρεσιών.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Μανιτάκης δείχνει αποφασισμένος για να εφαρμόσει το μετρό της διαθεσιμότητας και σε αυτό έχει αρωγούς τα τρία κόμματα της κυβέρνησης.

Παράλληλα επιταχύνεται ο εντοπισμός πειθαρχικά ελεγκτέων υπαλλήλων με στόχο να τεθούν άμεσα σε αργία, ούτως ώστε να μεγαλώσει ο αριθμός των υπαλλήλων που αποχωρούν.

Ανδρέας Μπελεγρής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.