Μεξικό: βασάνισαν και δολοφόνησαν δήμαρχο που πολέμησε τα καρτέλΜε τη ζωή της πλήρωσε η δήμαρχος του Μεξικό, Μαρία Σαντος Γκοροστιέτα, τον αγώνα της εναντίον των καρτέλ ναρκωτικών.

Η άτυχη γυναίκα έπεσε σε ενέδρα αδίστακτων εμπόρων ναρκωτικών στην πόλη Μορέλια του Μεξικό την ώρα που πήγαινε το παιδί της στο σχολείο.

Την έβγαλαν από τον δρόμο και άρχισαν να την χτυπούν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι περιέγραψαν πως ικέτευε τους βασανιστές της να μην πειράξουν την κορούλα της και γι’ αυτό τον λόγο μπήκε με την θέλησή της στο αυτοκίνητο.

Μια εβδομάδα αργότερα, στις 17 Νοεμβρίου, το πτώμα της Γκοροστιέλα βρέθηκε μαχαιρωμένο, καμένο και δεμένο χειροπόδαρα στην άκρη ενός δρόμου από κάτοικους της κοινότητας του San Juan Tararameo ενώ πήγαιναν στη δουλειά τους. Η οικογένεια της είχε δηλώσει την εξαφάνισή της από τις 14 Νοεμβρίου.

Η Γκοροστιέλα, μητέρα τριών παιδιών, εξελέγη δήμαρχος της πόλης Τικισέο δυτικά της πόλης του Μεξικό το 2008 και χαρακτηρίστηκε ως μία από τις ηρωίδες του 21ου αιώνα για τη χώρα της.

Στο παρελθόν είχαν προσπαθήσει δύο φορές να τη σκοτώσουν, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν. Η πρώτη απόπειρα δολοφονίας, πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2009, όταν άγνωστοι γάζωσαν το αυτοκίνητό της στην πόλη Ελ Λιμόνε, τραυματίζοντας θανάσιμα τον πρώτο της σύζυγο.

Η επόμενη απόπειρα έγινε λίγους μήνες αργότερα , όταν κουκουλοφόροι γάζωσαν και πάλι το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε. Αυτή τη φορά τραυματίστηκε σοβαρά, κατάφερε όμως να επιζήσει.

www.attikipress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.