http://4.bp.blogspot.com/-f_7tl58lRtE/ULHWNCN0FlI/AAAAAAABSSc/GDIrq5Y28_c/s1600/1.jpgΈχεις αναρωτηθεί όταν παραγγέλνεις από το ebay πού πάει η παραγγελία σου; Μα στη Σίλικον Βάλει, στην Καλιφόρνια, στα κεντρικά γραφεία του ebay που τα επεξεργάζονται όλα! Μπες κι εσύ στα άδυτα των γραφείων του στο San Jose και ρίξε μια ματιά σε ένα μοναδικό περιβάλλον εργασίας!

Σε έναν χώρο όπου πολλοί άνθρωποι μοιράζονται εκατοντάδες ώρες εργασίας, τα γραφεία έχουν πιο προσωπική χροιά στη διακόσμηση, όπως συμβαίνει άλλωστε και με τα γραφεία του Facebook ή της Google.

Το χρώμα, σχεδόν με παιδικό τρόπο, κυριαρχεί ακόμη και στους πιο αυστηρούς χώρους συνεδριάσεων ώστε η ατμόσφαιρα να είναι πιο ευχάριστη.

Αλήθεια πώς ξεκίνησε το ebay πριν γίνει μια τεράστια επιχείρηση; Ο ιδρυτής της Pierre Omidyar ήθελε να βοηθήσει τη γυναίκα του να πουλήσει κουτάκια για καραμέλες. Γι’ αυτό και στον προθάλαμο της εταιρείας υπάρχει τιμής ένεκεν ένας τοίχος με τέτοια κουτάκια, ώστε να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι!

Το εστιατόριο δεν θα μπορούσε παρά να είναι ένας χώρος χαλάρωσης γεμάτος χρώμα και φιλική στο χρήστη διακόσμηση.

Η ebay εξαγόρασε την PayPal και έτσι τώρα οι δύο εταιρείες συστεγαζονται αρμονικά στον ίδιο χώρο. Γι’ αυτό και τα σαλόνια της ebay διαθέτουν το λογότυπο και της PayPal.

Η έμπνευση είναι κινητήρια δύναμη και αυτό το ενστερνίζονται και στη διακόσμηση, στα γραφεία του ebay. Εξού και ο κατακόκκινος τοίχος με την λέξη “inspire” γραμμένη με λευκά γράμματα.

Τα βασικά χρώματα του λογοτύπου του ebay κόκκινο, πράσινο, μπλε και κίτρινο έχουν χρησιμοποιηθεί στο σχεδιασμό όλων των χώρων, οι οποίοι εξυπηρετούν απόλυτα τους λειτουργικούς σκοπούς μιας πολύβουης εταιρείας.

Tlife.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.