Οι Πράσινοι εξετάζουν το ενδεχόμενο προσφυγής και στην τακτική δικαιοσύνη
ΠΑΟ: Δυναμική αντίδραση για τα… φαλτσοσφυρίγματα

Η διαιτητική αδικία που υπέστη ο Παναθηναϊκός από τον κ. Αλέξανδρο Αρετόπουλο στην εκτός έδρας ήττα (2-1) από τον Πλατανιά αναμένεται να προκαλέσει την έντονη αντίδραση της ΠΑΕ. Ηδη από το βράδυ της Κυριακής (25/11) ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Γιάννης Αλαφούζος μίλησε για «μαφία που διοικεί το ελληνικό ποδόσφαιρο» και προανήγγειλε προσφυγή ακόμη και στην τακτική δικαιοσύνη.

«Θα κάνουμε μηνύσεις και αγωγές γιατί ο Παναθηναϊκός υφίσταται και οικονομική ζημιά. Θα κινηθούμε αν χρειαστεί και εκτός των κανόνων, εκτός του αυτοδιοίκητου της ΕΠΟ. Εμείς δεν έχουμε τίποτα με τη διαιτησία, έχουμε με συγκεκριμένους διαιτητές όμως που κάνουν πράγματα ο κ. Αρετόπουλος. Υπάρχει κι ένα όριο. Σε μια δημοκρατία δεν έχουμε άλλες επιλογές. Οπωσδήποτε θα κινηθούμε εναντίον όσων μας έχουν βλάψει» δήλωσε ο κ. Αλαφούζος, ενώ τη Δευτέρα (26/11) πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της ΠΑΕ μεταξύ του αντιπροέδρου κ. Χρήστου Παναγόπουλου και των νομικών της ΠΑΕ, κυρίας Αθηνάς Μπαλωμένου και κ. Γιάννη Κάρμη προκειμένου να εξετάσουν όλους τους πιθανούς τρόπους αντίδρασης, ενώ στο τραπέζι έπεσε και η προοπτική προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια.

Σε πρώτη φάση πάντως η αντίδραση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αναμένεται δυναμική σε όλα τα θεσμικά όργανα του ελληνικού ποδοσφαίρου (ΕΠΟ, ΚΕΔ, Σούπερ Λίγκα) με παρεμβάσεις που θα τεκμηριώνονται και με οπτικοακουστικό υλικό.

Ανακάλεσε η ΠΑΕ με ειρωνεία και αντεπίθεση

Εν τω μεταξύ, καλά κρατεί η κόντρα της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» με την ΕΠΟ. Το Σωματείο υπό τον κ. Γιάννη Αλαφούζο μολονότι ανακάλεσε την προ μηνών ανακοίνωση που είχε εκδώσει μετά τον αγώνα του Τριφυλλιού με τον Λεβαδειακό και στην οποία έκανε λόγο για «μικροχειρουργική διαιτησία», βγήκε στην αντεπίθεση και με ειρωνικό ύφος τονίζει ότι «η Συμμαχία πλανήθηκε πλάνην οικτρά», διότι, πρώτον, «η εν εξελίξει δικαστική διερεύνηση σε επίπεδο ανακρίσεως της υποθέσεως των ‘‘στημένων αγώνων’’, στην οποία εμπλέκονται πλήθος ενεργών παραγόντων του ελληνικού ποδοσφαιρικού χώρου, οφείλεται σε δικαστική πλάνη», και δεύτερον, «η -προηγηθείσα κατά δύο εβδομάδες της ‘‘επιλήψιμης’’ ανακοινώσεώς μας- καταγγελία του παραιτηθέντος Αντιπροέδρου ΚΕΔ για σκάνδαλο στημένων πινάκων διαιτητών ήταν άνευ σημασίας».

Μάλιστα από το Τριφύλλι καταλήγουν λέγοντας ότι «μετά δε και την τελευταία αγωνιστική, δεν μένει παρά να διαπιστώσουμε ότι δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας. Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι άμεμπτο και παράλληλα τα συστήματα και οι θεσμοί λειτουργούν με αδιαμφισβήτητα εξαιρετικό τρόπο».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας»:

«Με την υπ΄αριθμ.112/7-11-2012 απόφασή της, η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Νικόλαο Λεοντή και τα μέλη Γεώργιο Βλάσση και Μαρία Αναστασάκη δέχθηκε την έφεση του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα Παναγιώτη Καρρά κατά της υπ΄ αριθμ. 313/4-10-2012 πλήρως απαλλακτικής απόφασης της ΠΕ/EΠΟ για το σωματείο «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 2012», με την οποία είχε κριθεί ότι το περιεχόμενο της ανακοινώσεώς μας υπήρξε απολύτως εύλογο και σύννομο, εξαφανίζοντας δε την πρωτοβάθμια απόφαση, έκρινε ότι το σωματείο «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 2012» τέλεσε πειθαρχικό παράπτωμα κατά το ακόλουθο περιεχόμενο της υπό κρίση ανακοινώσεως: «Ήταν το πρώτο μήνυμα του συστήματος. Δηλαδή με ‘μικροχειρουργική’ η διαιτησία κατάφερε να αλλάξει τη ροή του αγώνα, όχι όμως και το αποτέλεσμα. Κι όλα αυτά ενώ ήδη η μεθόδευση της καθόδου του υπεύθυνου για τους καταρτισμούς των πινάκων κ. Σαρρή στις εκλογές της ΕΠΟ δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά και ανησυχία στην αρχή του πρωταθλήματος…», επιβάλλοντας την πειθαρχική ποινή της επιπλήξεως με την υποχρέωση ανακλήσεως της ανακοινώσεως.

Μετά ταύτα η ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 2012 εις εκτέλεση της ως ανω αποφάσεως δηλώνει ότι ανακαλεί το κατωτέρω περιεχόμενο: «Ήταν το πρώτο μήνυμα του συστήματος. Δηλαδή με ‘μικροχειρουργική’ η διαιτησία κατάφερε να αλλάξει τη ροή του αγώνα, όχι όμως και το αποτέλεσμα. Κι όλα αυτά ενώ ήδη η μεθόδευση της καθόδου του υπεύθυνου για τους καταρτισμούς των πινάκων κ. Σαρρή στις εκλογές της ΕΠΟ δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά και ανησυχία στην αρχή του πρωταθλήματος…».

Προφανώς,

Α. η εν εξελίξει δικαστική διερεύνηση σε επίπεδο ανακρίσεως της υποθέσεως των «στημένων αγώνων», στην οποία εμπλέκονται πλήθος ενεργών παραγόντων του ελληνικού ποδοσφαιρικού χώρου, οφείλεται σε δικαστική πλάνη,

Β. η -προηγηθείσα κατά δύο εβδομάδες της «επιλήψιμης» ανακοινώσεώς μας- καταγγελία του παραιτηθέντος Αντιπροέδρου ΚΕΔ για σκάνδαλο στημένων πινάκων διαιτητών ήταν άνευ σημασίας

και συνεπώς η ΣΥΜΜΑΧΙΑ «πλανήθηκε πλάνην οικτράν».

Μετά δε και την τελευταία αγωνιστική, δεν μένει παρά να διαπιστώσουμε ότι δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας. Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι άμεμπτο και παράλληλα τα συστήματα και οι θεσμοί λειτουργούν με αδιαμφισβήτητα εξαιρετικό τρόπο».

Γενική Συνέλευση των μετόχων στις 20/12

Εν τω μεταξύ, για τις 20 Δεκεμβρίου 2012 ορίστηκε η Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με θέμα την προκήρυξη νέας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και την τροποποίηση του καταστατικού ως προς τον αριθμό των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Στις προθέσεις των διοικούντων το Τριφύλλι είναι η μείωση των μελών του ΔΣ από 20 σε 12, κάτι όμως που πρέπει να εγκριθεί από τη ΓΣ, καθώς θα αλλάξουν οι συσχετισμοί δυνάμεων στο σώμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.