http://resources.sport-fm.gr/supersportFM/images/news/12/11/25/170436.jpgΣε ένα παιχνίδι που αν μη τι άλλο είχε αρκετές συγκινήσεις, Κέρκυρα και Βέροια αναδείχθηκαν ισόπαλες στο ΕΑΚ στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Ωστόσο, το αποτέλεσμα δεν βόλεψε κανένα και του άφησε τελικά… πικραμένους.

Από τη μία η Κέρκυρα πήρε μία ακόμα, παρά την υπεροχή της. Από την άλλη η Βέροια πήρε τον έναν πολύτιμο βαθμό, αλλά δεν ξέφυγε από την προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Κομβικό σημείο στην αναμέτρηση η αποβολή του Γιάντση για τους Φαίακες στο 63’.

Από τη μία η Κέρκυρα πήρε μία ακόμα, παρά την υπεροχή της.

Από την άλλη η Βέροια πήρε τον έναν πολύτιμο βαθμό, αλλά δεν ξέφυγε από την προτελευταία θέση της βαθμολογίας.

Κομβικό σημείο στην αναμέτρηση η αποβολή του Γιάντση για τους Φαίακες στο 63’.

Η Κέρκυρα προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό της και να φτάσει στη νίκη, ωστόσο, αφενός πλήρωσε την απερισκεψία του Γιάντση να εμποδίσει την εκτέλεση φάουλ και να δεχτεί την δεύτερη κίτρινη και αφετέρου την κακή αντίδραση της άμυνάς της στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Αυτά τα δύο στοιχεία ήταν που στέρησαν τους τρεις βαθμούς στους Φαίακες, παρά την υπεροχή τους.

Στον αντίποδα η Βέροια στην πρεμιέρα του νέου της προπονητή έδειξε ότι χρειάζεται πολύ δουλειά, ώστε να υπάρξει εμφανής βελτίωση στην ομάδα. Ωστόσο, κατάφερε να πάρει μία σημαντική ισοπαλία σε μία δύσκολη έδρα, χωρίς όμως, να καταφέρει να ξεκολλήσει από την προτελευταία θέση του πίνακα.

Στο πρώτο ημίχρονο κυριάρχησε η σκοπιμότητα, καθώς τόσο η Κέρκυρα, όσο και η Βέροια προσπάθησαν κατά κύριο λόγο να μην δεχτούν κάποιο γκολ που θα έδινε προβάδισμα στον αντίπαλο. Οι Φαίακες προσπάθησαν να δημιουργήσουν κάποιες απειλητικές στιγμές μπροστά στην εστία του Λόπεζ, κυρίως από στημένες φάσεις, οι οποίες, όμως, πέρασαν ανεκμετάλλευτες. Στο 40ο λεπτό, όμως, ο νεοεισελθών Γκούμας, μετά από κόρνερ του Γιάντση, έπιασε μία εξαιρετική κεφαλιά και έκανε το 1-0 για την ομάδα. Με αυτό το σκορ πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Βέροια προσπάθησε να πάρει τα ηνία του αγώνα και να προσπαθήσει να φτάσει στην ισοφάριση. Η μεγάλη φάση για την «βασίλισσα του Βορρά» ήρθε στο 50’, όταν ο Ολαϊτάν έκανε πολύ όμορφη κίνηση από τα δεξιά, σύγκλινε προς το κέντρο της περιοχής, με το σουτ που επιχείρησε, όμως, να πηγαίνει στο δοκάρι. Τα πράγματα έγιναν δύσκολα για την Κέρκυρα, όταν στο 63’ ο Γιάντσης αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες. Οι γηπεδούχοι αν και με παίκτη λιγότερο, κρατούσαν τη νίκη στα χέρια τους. Η… λύτρωση για τη Βέροια ήρθε στο 88’ με τον Ολαϊτάν να σκοράρει και να χαρίζει τον πολύτιμο βαθμό στη «βασίλισσα του Βορρά».

Tα επίσημα στιγμιότυπα της NOVA από την αναμέτρηση Κέρκυρα – Βέροια για την 12η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας:

Κέρκυρα (Μάντζιος): Αναστασόπουλος, Ζουμπουλάκης, Έντερ, Βενέτης, Μπουκουβάλας, Μπάρκογλου (70’ Λώττας), Λεόν (65’ Καραλής), Τσοκάνης, Γιάντσης, Ηλιάδης (41’ Γκούμας), Κοντοδήμος

Στον πάγκο: Στρατηλάτης, , Διαμαντόπουλος, Αγρίτης, Κρητικός

Βέροια (Καλαϊτζίδης): Λόπεζ, Καλί, Ιωάννου, Γεωργιάδη, Ολαϊτάν, Καλτσάς (60’ Κόστλι), Μπαργκάν, Ορέστες, Καλογέρης, Αμαραντίδης (85’ Μορένο), Γεωργέας

Στον πάγκο: Καντιμοίρης, Μπάρμπας, Παυλίδης, Σνάουτσνερ, Μπελόν

Άλκης Κακολούρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.