Στις αρχές 2013 ολοκληρώνεται η δημόσια πρόταση

http://p-nstatic.doldigital.net/taneawebstatic/8109F406C46ABB7EA0650A4093A89760.jpgΗ Εθνική έχει εξασφαλίσει την ανέκκλητη δέσμευση των βασικών μετόχων της Εurobank, που εκπροσωπούν περίπου το 44% του μετοχικού κεφαλαίου, ότι θα αποδεχθούν τη δημόσια πρόταση της ΕΤΕ, όπως δήλωσε  ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ Αλέξανδρος Τουρκολιάς, μιλώντας στην επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας.

Η δημόσια πρόταση της Εθνικής θα ολοκληρωθεί τις πρώτες εβδομάδες του 2013 και η πλήρης λειτουργική ενοποίηση θα υλοποιηθεί μέσα σε 2-3 χρόνια, είπε.

Η νέα τράπεζα θα είναι ηγέτιδα δύναμη στην ελληνική αγορά και θα συγκαταλέγεται στις 30 μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες, σημείωσε και επισήμανε ότι η ανάγκη συγκέντρωσης στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ.

Όπως ανέφερε, θα οδηγήσει στη δημιουργία τριών ισχυρών τραπεζικών ομίλων, που θα συμβάλλουν στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Γ. Ζανιάς τόνισε ότι η πρόοδος που έχει σημειωθεί είναι πρωτοφανής, τόσο ως προς το μέγεθος, όσο και ως προς την ταχύτητα δημοσιονομικής προσαρμογής, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε πολύ κοντά στο σημείο αναστροφής της αρνητικής πορείας.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.