Ο Νικόλαος Τσούνης είναι ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος εκλέχτηκε κατά τη χτεσινή συνεχιζόμενη από προχτές συνεδρίαση.

Τη θέση του αναπληρωτή προέδρου διεκδίκησαν ο Ν. Τσούνης και η Παρασκευή Μητλιάγκα. Στην ψηφοφορία που ακολούθησε εκλέχτηκε ο κ. Τσούνης από το παράρτημα του ΤΕΙ Καστοριάς με 6 ψήφους, ενώ η κ. Μητλιάγκα έλαβε 4 ψήφους. Από το 11μελές Συμβούλιο του ΤΕΙ (7 εσωτερικά και 4 εξωτερικά μέλη) απουσίαζε ένα μέλος, οπότε ψήφισαν δέκα μέλη.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία εκλογής άρχισε προχτές, κατατέθηκαν τρεις υποψηφιότητες, δηλαδή εκτός των δύο προαναφερόμενων είχε θέσει υποψηφιότητα και ο Αντώνιος Μπίσμπας.

Στην ψηφοφορία αυτή έλαβαν η Π. Μητλιάγκα 5 ψήφους, ο Ν. Τσούνης 4 και ο Α. Μπίσμπας 2. Με αυτό το αποτέλεσμα δεν εκλέχτηκε αναπληρωτής πρόεδρος, καθώς απαιτούνταν πλειοψηφία 2/3. Η συνεδρίαση διακόπηκε και επαναλήφτηκε χτες μόνο μεταξύ δύο υποψηφίων, καθώς ο Α. Μπίσμπας παραιτήθηκε. Τελικώς εκλέχτηκε ο Νίκος Τσούνης με 5 ψήφους έναντι 4 της Π. Μητλιάγκα.

Επίσης κληρώθηκαν τα μέλη τετραετούς θητείας που είναι: Από τα εσωτερικά μέλη η Π. Μητλιάγκα και ο Στέργιος Μαρόπουλος, καθώς βεβαίως και ο αναπληρωτής πρόεδρος Ν. Τσούνης. Διετούς θητείας είναι οι Α. Μπίσμπας, Γεωργία Χαριτούδη και Ευστάθιος Ταμοουτσίδης.

Από τα εξωτερικά μέλη τετραετούς θητείας, εκτός φυσικά του προέδρου Δημήτρη Βέργαδου, είναι και ο Αντώνης Νίκου. Διετούς θητείας είναι οι Δημήτρης Γάκης και Μανόλης Καρακάσης.

Αφού πλέον ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία για το νέο όργανο διοίκησης του ΤΕΙ με το νέο νόμο, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Δ. Βέργαδος θα αποστείλει τη διαπιστωτική πράξη στο υπουργείο και θα δημοσιευτεί στο ΦΕΚ.

Αμέσως μετά τη δημοσίευση ο πρόεδρος του Συμβουλίου του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας θα προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για τη θέση του προέδρου (πρύτανη) του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Μία θέση για την οποία ερίζουν αρκετοί και αναμένονται πολλές αιτήσεις.

Μεταξύ των ενδιαφερομένων είναι ο απερχόμενος πρόεδρος Γιώργος Χαραλαμπίδης, ο απερχόμενος αντιπρόεδρος Νίκος Ασημόπουλος και ο πρώην πρόεδρος Στέργιος Γκανάτσιος.

Μεταξύ των πολλών υποψηφίων θα επιλεγούν οι δύο από την αρμόδια επιτροπή και μεταξύ των δύο το σώμα των καθηγητών θα εκλέξει τον πρόεδρο του Ιδρύματος.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ στον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.