Μια νίκη ακόμα χωρίζει τους πράσινους από τη φάση των «16»

Μπάσκετ - Ευρωλίγκα: Καντού - Παναθηναϊκός 69 -71Παρά τα πολλά αγωνιστικά προβλήμα και κυρίως τα 22 (!) λάθη του, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φύγει νικητής από την Ιταλία με 71-69 κόντρα στην Καντού και ουσιαστικά «καθάρισε» την υπόθεση πρόκριση στους «16» της Ευρωλίγκα.

Έχοντας κορυφαίο τον Μάικ Μπράμος, ο οποίος πέτυχε 21 πόντους με 7/9 τρίποντα ένα εκ των οποίων ήταν και το καθοριστικό στο τέλος, οι πράσινοι… δραπέτευσαν από το «Παλα Ντέζιο» και πλέον για να χάσουν το τρένο της πρόκρισης θα πρέπει να κάνουν χαρακίρι.

Τι σημαίνει αυτό; Για να μην περάσουν στην επόμενη φάση θα πρέπει να κάνουν τρεις ήττες στη συνέχεια και ισάριθμες νίκες η Καντού για να αλλάξουν τα δεδομένα. Ντεμπούτο με την φανέλα του Παναθηναϊκού, έκανε ο Μάρκους Μπανκς ο οποίος ήταν αρκετά θετικός και βοήθησε σημαντικά με τους 9 πόντους, τις 3 ασίστ και τις 2 ασίστ που πρόσφερε.

Άξιος συμπαραστάτης του με 15 πόντους και 7 ασίστ ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Διαμαντίδης, ο οποίος μίλησε εκεί που έπρεπε… Σωστά αντανακλαστικά επέδειξε ο Μάρκους Μπανκς στον ντεμπούτο του με την «πράσινη» φανέλα (9π., 3 ασίστ). Από την Καντού, που πλέον μετρά 5 ήττες στον 1ο όμιλο, ξεχώρισαν Τάιους και Ταμπού με 18 και 17 πόντους αντίστοιχα.

Τα αδικαιολόγητα λάθη μέχρι το ημίχρονο (10) -με αρνητικό πρωταγωνιστή τον Διαμαντίδη (3)- δεν επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό, που είχε κενά διαστήματα στην άμυνα, να εξαργυρώσει την κυριαρχία του στα ριμπάουντ (24 έναντι 11 της Καντού) και να εξασφαλίσει μία διαφορά ασφαλείας. Οι «πράσινοι» κατάφεραν με ένα ξέσπασμα στα τελευταία λεπτά του πρώτου δεκαλέπτου να μπουν στο δεύτερο στο +4 (19-15), μετά από τρίποντο του Μπράμος.

Ωστόσο, στο δεύτερο δεκάλεπτο με απογοητευτική εμφάνιση στην άμυνα δεν μπόρεσε να κρατήσει το προβάδισμα, δέχθηκε 10 πόντους από τον Τάιους σε αυτό το διάστημα και πήρε το δρόμο προς τα αποδυτήρια με τον φωτεινό πίνακα να γράφει το 34-34. Το θετικό για τον Αργύρη Πεδουλάκη σε αυτό το διάστημα ήταν η ετοιμότητα που επέδειξε ο Μπάνκς στο ντεμπούτο του. Ο Αμερικανός γκαρντ πάτησε παρκέ στο 3′ και μέχρι το ημίχρονο μέτρησε 4 πόντους με 3 ασίστ.

Με το… καλημέρα της τρίτης περιόδου ο Παναθηναϊκός δέχθηκε 8 διαδοχικούς πόντους από τον Ταμπού (2 τρίποντα) και στο 23′ βρέθηκε στο -5 (42-37). Ωστόσο, Τσαρταρής και Ούκιτς από τα 6.75 απάντησαν με σερί 6-0 και οι «πράσινοι» ανέκτησαν το προβάδισμα (43-42). Τα λάθη, πάντως, υπήρξαν και πάλι καταλυτικά με την ελληνική ομάδα να μην μπορεί να βρει εύκολα το δρόμο προς το καλάθι και να επιτρέπει στην Καντού να ονειρεύεται την 3η νίκη της. Οι Ιταλοί βρέθηκαν και πάλι στο +2 (47-45) στο 27′, αλλά ο Μπανκς έδωσε και πάλι ανάσα στους «πράσινους», που έτρεξαν επιμέρους σκορ 9-3 και μπήκαν στην τελευταία περίοδο στο +4 (54-50), μετά από τρίποντο του Μπράμος.

Με τον Τάιους να μην μπορεί να «αναχαιτιστεί» και τον Μαρκοϊσβίλι να εκτελεί από τα 6.75 οι Ιταλοί ξέφυγαν στο 37′ με 66-60 και έδειξαν να «κλειδώνουν» τη νίκη. Όπως αποδείχθηκε όμως υπολόγιζαν χωρίς τον εξαιρετικό απόψε Μπράμος και φυσικά τον αρχηγό του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Διαμαντίδη, οι οποίοι με τρίποντες «βόμβες» έδωσαν το έναυσμα για ένα επιμέρους σκορ 11-2, το οποίο διαμόρφωσε στα 40” το 71-68, υπέρ της ελληνικής ομάδας. Το μόνο που κατάφεραν οι Ιταλοί, που άγγιξαν την 3η νίκη νίκη τους, ήταν να μειώσουν απο τη γραμμή των βολών σε 71-69, που ήταν και το τελικό σκορ.

Τα δεκάλεπτα:
15-19, 34-35, 50-54, 69-71.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ρίζικ (Ουκρανία), Μπίριτσικ (Τουρκία), Γιούρας (Σερβία)

ΚΑΝΤΟΥ (Αντρέα Τρινκιέρι):
Κούντλατσεκ, Μαρκοϊσβίλι 5 (1), Λέουνεν 11 (3), Ματζαρίνο, Μπρουκς 6, Τάιους 18, Ταμπού 17 (3), Αραντόρι 10 (2), Κούζιν 2.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αργύρης Πεδουλάκης):
Μπράμος 21 (7), Ματσιούλις 6, Αρμστρονγκ 1, Ούκιτς 7 (1), Λάσμε 7, Τσαρτσαρής 3, Διαμαντίδης 15 (3), Κίτσεν 2, Μπανκς 9.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.