Επιπλέον πραγματοποιήθηκε μετεκπαίδευση των ήδη υπηρετούντων σε ολόκληρη τη xώρα

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα βασικής εκπαίδευσης εβδομήντα επτά νέων αστυνομικών, οι οποίοι το επόμενο διάστημα θα στελεχώσουν το θεσμό του «Αστυνομικού της Γειτονιάς» σε ολόκληρη τη χώρα.

Η εκπαίδευση διάρκειας πέντε ημερών, πραγματοποιήθηκε στις Σχολές Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, σε Αθήνα και Βέροια με τη συμμετοχή σαράντα έξι και τριάντα ένα αστυνομικών αντίστοιχα, που υπηρετούν σε Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις της Χώρας.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε διήμερη μετεκπαίδευση των ήδη υπηρετούντων Αστυνομικών της Γειτονιάς, που υλοποιήθηκε σε τρεις εκπαιδευτικές σειρές με τη συμμετοχή συνολικά 84 αστυνομικών.

Επισημαίνεται ότι ο θεσμός του «Αστυνομικού της Γειτονιάς» έχει ως προτεραιότητα την πρόληψη της μικροεγκληματικότητας στις γειτονιές, εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία παρουσίας και δράσης. Ειδικότερα, σε συνεργασία με τους κατοίκους και τους τοπικούς φορείς, προσεγγίζει τα προβλήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια στις γειτονιές, παρεμβαίνει για την επίλυσή τους, συμβάλλει στην πρόληψη των αδικημάτων και ενδυναμώνει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

www.unitedreporters.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.