Όλο το παρασκήνιο, οι συμμαχίες, αλλά και η ψήφος που έκρινε το αποτέλεσμα με οριακή πλειοψηφία 5-4
http://3.bp.blogspot.com/-zs3hiPmXQxA/UKqQaYlZiQI/AAAAAAAApBE/m9YzLW-b_a4/s1600/apostolidis+giannis.jpgΑλλαγή σελίδας στη Συνεταιριστική Τράπεζα, η οποία από προχτές έχει νέο πρόεδρο τον Γιάννη Αποστολίδη.
Μετά από ένα δεκαήμερο παρασκηνιακών διαβουλεύσεων και ζυμώσεων, συνεδρίασε τελικώς προχτές και συγκροτήθηκε σε σώμα το νεοεκλεγέν εννεαμελές διοικητικό συμβούλιο.

Ο Γιάννης Αποστολίδης με οριακή πλειοψηφία 5-4 επικράτησε τελικώς του έτερου υποψηφίου Στάθη Βαρυτιμίδη και αναλαμβάνει τα ηνία της Συνεταιριστικής από τη θέση του προέδρου για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Αυτό που έγειρε την πλάστιγγα ώστε να εκλεγεί ο οικονομολόγος και γνωστός από τη δράση του στα κοινά Γ. Αποστολίδης, είναι η ξαφνική αποχώρηση την τελευταία στιγμή από τη διεκδίκηση της προεδρίας του απερχόμενου προέδρου.

Ο Παναγιώτης Αποστολίδης ο οποίος μέχρι το τέλος διεμήνυε ότι θα είναι υποψήφιος πρόεδρος, ανακοίνωσε κατά την έναρξη της συνεδρίασης ότι αποσύρεται και δεν θα διεκδικήσει την προεδρία, αφού ευχαρίστησε τα μέλη της Τράπεζας που τον ανέδειξαν πρώτο σύμβουλο με διαφορά στις πρόσφατες εκλογές και για την εμπιστοσύνη με την οποία τον περιέλαβαν όλα αυτά τα χρόνια που κατέχει τα ηνία του πιστωτικού ιδρύματος. Η κίνηση αυτή άλλαξε άρδην το σκηνικό, καθώς με τρεις υποψήφιους προέδρους, η εκλογή Βαρυτιμίδη θεωρούνταν βέβαιη.

Μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση η οποία άρχισε στη 1 το μεσημέρι και τελείωσε στις 5.30 το απόγευμα, εν μέσω τακτικών ελιγμών από όλες τις πλευρές, ήρθε η ώρα της ψηφοφορίας η οποία ανέδειξε – έστω και οριακά – μεγάλο νικητή τον Γ. Αποστολίδη.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι πέντε ψήφοι που ανέδειξαν πρόεδρο τον Γ. Αποστολίδη είναι: Γιάννης Αποστολίδης, Παναγιώτης Αποστολίδης, Ιάκωβος Παντελίδης, Λευτέρης Λεσγίδης και Αλέξανδρος Κατσάλης. Η ψήφος του τελευταίου αποδείχτηκε καθοριστική και διαμόρφωσε την εξέλιξη, καθώς τον εκ Γρεβενών σύμβουλο Αλ. Κατσάλη μετρούσε και η άλλη πλευρά. Ο Στάθης Βαρυτιμίδης ο οποίος έχασε οριακά, εκτός φυσικά της ψήφου του, ψηφίστηκε για την προεδρία από τους Γιώργο Ευρενιάδη, Ισαάκ Ελευθεριάδη και Παναγιώτη Μαλούτα.

Μετά τη εκλογή του προέδρου ακολούθησε ψηφοφορία για τα υπόλοιπα αξιώματα.

Εκλέχτηκαν οι Ιάκωβος Παντελίδης αντιπρόεδρος Α΄, Αλέξανδρος Κατσάλης αντιπρόεδρος Β΄, Ισαάκ Ελευθεριάδης γραμματέας και Παναγιώτης Μαλούτας ταμίας. Μέλη είναι οι Γιώργος Ευρενιάδης, Στάθης Βαρυτιμίδης, Λευτέρης Λεσγίδης και Παναγιώτης Αποστολίδης.

Να σημειωθεί ότι το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα και ανακήρυξε τον Παναγιώτη Αποστολίδη επίτιμο πρόεδρο της Συνεταιριστικής για την προσφορά του επί 18 συναπτά έτη ως πρόεδρος του Πιστωτικού Αναπτυξιακού Συνεταιρισμού αρχικά και στη συνέχεια της Συνεταιριστικής Τράπεζας.

Μετά την εκλογή του στη θέση του προέδρου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δυτικής Μακεδονίας, ο Γ. Αποστολίδης, δήλωσε στον «Π»: «Σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο που βιώνει οι πατρίδα μας και οι πολίτες, καθώς και το τραπεζικό σύστημα, αποφασίσαμε στην πρώτη συνεδρίαση του νέου δ.σ. όλοι μαζί ενωμένοι να εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να βοηθήσουμε τη Συνεταιριστική Τράπεζα, την τοπική κοινωνία και το επιχειρείν της περιοχής μας». Σημείωσε επίσης ότι ένας από τους περαιτέρω στόχους, ο πιο άμεσος, είναι η επέκταση της Συνεταιριστικής Τράπεζας, με άνοιγμα νέου καταστήματος στην Καστοριά, καθώς είναι ο μοναδικός εκ των τεσσάρων νομών της Δυτικής Μακεδονίας, που δεν έχει κατάστημα. Ο Γ. Αποστολίδης υπογράμμισε ότι «η έναρξη λειτουργίας του καταστήματος της Καστοριάς καθυστέρησε λόγω εκλογών, γι’ αυτό θα επιταχύνουμε τις διαδικασίες, ώστε σύντομα και η Καστοριά να έχει το δικό της κατάστημα».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.