Ανήκε στον Αρχιδούκα Ιωσήφ της Αυστρίας και ζυγίζει 76,02 καράτια

21.480.000 δολ «χτύπησε» διαμάντι σε δημοπρασία του Christie'sΜερικά εκατομμύρια φαίνεται ότι περισεύουν ακόμα σε εκείνους που μπορούν να συμμετέχουν σε δημοπρασίες «υψηλών ταχυτήτων». Το ποσό των 21.480.000 δολλαρίων άγγιξε σε  δημοπρασία στη Γενεύη του οίκου Christie’ s , ένα διαμάντι από τα ορυχεία Γκολκόντα της Ινδίας.

Πρόκειται για ένα σπάνιο, άχρωμο διαμάντι 76,02 καρατίων, μεγέθους περίπου όσο αυτό μιας φραουλας, το οποίο διακοσμούσε τη συλλογή του Αρχιδούκα Ιωσήφ της Αυστρίας (1872-1962).

Το ρεκόρ που έσπασε η τιμή πώλησης του διαμαντιού είναι διπλό.  «Πρόκειται για παγκόσμιο ρεκόρ για ένα διαμάντι Γκολκόντα και τιμή ρεκόρ για ένα άχρωμο διαμάντι »,ανέφερε ο Φρανσουά Κιουριέλ, διευθυντής του διεθνούς τμήματος κοσμημάτων του οίκου Christie.

Πωλητής του διαμαντιού ήταν το αμερικανικό κοσμηματοπωλείο Black Starr & Frost.

Αν και ο αγοραστής του θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, η ταυτότητά του αποκαλύφθηκε. Πρόκειται για τον Φρεντ Μουαουάντ, διεθνή αντιπρόσωπο με έδρα στο Ντουμπάι, τη Μέση Ανατολή και τη Γενεύη.

Πολλά από τα θεωρούμενα ιστορικά διαμάντια έχουν εξορυχτεί στην περιοχή Γκολκόντα. Ανάμεσα σε αυτά το Hope Diamond (Το διαμάντι της ελπίδας), Koh-i-Noor Diamond, Darya-i-Nur (Ωκεανός φωτός), Orlov Diamond, και το Sanc Diamond. Η εξόρυξη από τα ορυχεία Γκολκόντα, σταμάτησε τον 18ο αιώνα.

ΔΟΛ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.