Βρετανία: Παραιτήθηκαν δύο διευθυντικά στελέχη του BBC

NY Times: Ο Μαρκ Τόμσον του BBC αναλαμβάνει τα ηνία τη ΔευτέραΟ πρώην γενικός διευθυντής του BBC Μαρκ Τόμσον θα αναλάβει τελικά τα ηνία της «New York Times Co.» ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, παρά την  έκταση που έχει λάβει το σκάνδαλο του BBC εγείροντας ερωτήματα σχετικά με τον ρόλο του ως επικεφαλής του βρετανικού δικτύου από το 2004 ώς το 2012.

Εκπρόσωπος του οργανισμού δήλωσε την Κυριακή ότι ο Μαρκ Τόμσον θα αναλάβει τα καθήκοντά του τη Δευτέρα.

Οι «New York Times» επέλεξαν τον Μαρκ Τόμσον προβάλλοντάς τον ως «ιδανικό υποψήφιο» λόγω της εμπειρίας του στον χώρο των μέσων ενημέρωσης και διατηρούν την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό του και μετά την παραίτηση του Τζορτζ Εντγουίσλ , του γενικού διευθυντή του BBC που τον διαδέχθηκε μετά την παραίτησή του στις 17 Σεπτεμβρίου, κατόπιν της  προβολής της εκπομπής «Newsnight» που περιείχε εσφαλμένη καταγγελία για πρώην πολιτικό της Βρετανίας περί σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Ο Μαρκ Τόμσον βαρύνεται επίσης με την απόφαση, όσο ασκούσε τη γενική διεύθυνση του BBC, για τη συγκάλυψη του σκανδάλου της επί σειρά ετών σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από τον παρουσιαστή του βρετανικού δικτύου Τζίμι Σάβιλ.

Ο αρθρογράφος των «New York Times» Τζο Νοσέρα κατηγόρησε τον Μαρκ Τόμσον για εθελοτυφλία σχετικά με το σκάνδαλο Σάβιλ και έθεσε ευθέως το ερώτημα εάν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να πάρει τα ηνία της «New York Times»

Παραιτήθηκαν δύο διευθυντικά στελέχη του BBC

Βρετανία: Παραιτήθηκαν δύο διευθυντικά στελέχη του BBCΠαραιτήθηκαν την Δευτέρα δύο διευθυντικά στελέχη του BBC News. Τα στελέχη δήλωσαν παραίτηση μία ημέρα αφού ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου δήλωσε ότι χρειάζεται ριζική αναδιάρθρωση για την αντιμετώπιση του σκανδάλου της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Η Χέλεν Μπόουντεν, διευθύντρια του BBC News και ο υποδιευθυντής της Στιβ Μίτσελ παραιτήθηκαν δύο ημέρες μετά την παραίτηση του γενικού διευθυντή Τζορτζ Εντγουίσλ, ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη για τη μετάδοση της εκπομπής Newsnight που περιείχε εσφαλμένες καταγγελίες κατά πρώην πολιτικού των Τόρις για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.