ΠΑΟ: Του ταιριάζει ο Νοέμβριος όταν παίζει με Ιταλούς

Ο Παναθηναϊκός παίρνει απόψε από τον Ολυμπιακό τη σκυτάλη στις ευρωπαϊκές μάχες των ελληνικών ομάδων καθώς παίζει στη Ρώμη με τη Λάτσιο, για την τέταρτη αγωνιστική του Europa League.

Οι “πράσινοι” που έχουν δύο βαθμούς ως τώρα καθώς είναι χωρίς νίκη, θα προσπαθήσουν για τη υπέρβαση με οδηγό το 2010 όταν τότε στο Ολύμπικο και πάλιι για το Europa League αλλά κόντρα στην άλλη ομάδα της Ρώμης, τη Ρόμα είχαν πάρει μια μεγάλη νίκη.

Η τεράστια πρόκριση του Παναθηναϊκού επί της Γιουβέντους στην επόμενη  φάση του Τσάμπιονς Λιγκ στους  «16» πριν από 12 χρόνια  συμπίπτει  σήμερα όπου οι πράσινοι αντιμετωπίζουν στη Ρώμη τη Λάτσιο. Τότε οι πράσινοι είχαν κερδίσει στο ΟΑΚΑ με   3-1 τη «Γηραιά Κυρία» με σκόρερ του Σόουζα, Μπασινά και  Βαζέχα.

Κόντρα στη Γιουβέντους, Νοέμβριο μήνα και πάλι (4/11/87), οι Σαραβάκος, Δημόπουλος σημείωναν δύο γκολ στο Τορίνο και παρά την ήττα με 3-2, οι «πράσινοι» πανηγύριζαν μία ακόμα τεράστια πρόκριση με το 1-0 του πρώτου αγώνα στο ΟΑΚΑ  με σκόρερ τον Σαραβάκο.

Ο Παναθηναϊκός  κόντρα στην «αιώνια» αντίπαλο της Λάτσιο, τη Ρόμα,  με πρωταγωνιστές τους Νίνη, Σισέ άλωσε  στις 25/2/10 με 3-2 το «Ολίμπικο» και προκρίθηκε στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ.

Ήταν το τελευταίο πολύ  μεγάλο «διπλό». Διότι ακολούθησε  τον Ιούλιο η νίκη επί της  Μάδεργουελ, αλλά λόγω του ονόματος  του αντιπάλου δεν είναι μέτρο  σύγκρισης.

Του Παναθηναϊκού του ταιριάζει ο Νοέμβριος με Ιταλούς. Στις 26/11/08 με γκολ του Σαριέγκι νίκησε 1-0 την Ιντερ στο «Μεάτσα» κι έσπασε ένα σερί αήττητων αγώνων της αρμάδας του Μουρίνιο. Και πάλι με 5.000 και πλέον οπαδούς στο πλευρό του.

Νεανική ομάδα

Ο Παναθηναϊκός έχει στις τάξεις του  παίκτες μικρούς σε ηλικία, φ. Ταξίδεψε στη Ρώμη με 20 ποδοσφαιριστές που  έχουν μέσο όρο ηλικίας   τα 24,5 χρόνια.

Πλην του 32χρονου Μπουμσόνγκ, στην Αθήνα έμειναν οι Σισοκό (21 ετών), Πίντο (23), Μαρίνος (25), Σο (27), Ταμπάκης (20 ετών).

Σύνολο 26 παίκτες με μ.ό. ηλικίας  να είναι τα 24,5 έτη.

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα τραυματισμών και σίγουροι για την ενδεκάδα θεωρούνται οι Καρνέζης, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Τριανταφυλλόπουλος και Σεϊταρίδης που θα αποτελέσουν την αμυντική τετράδα, ενώ οι Βιτόλοκαι Ζέκα αναμένεται να ξεκινήσουν στον άξονα και τρίτος θα είναι ο πιτσιρικάς Διαμαντής Χουχούμης. Χριστοδουλόπουλος, Κουίνσι και Τοτσέ είναι οι επικρατέστεροι για την επίθεση.

Από την άλλη, η Λάτσιο έχει την Κυριακή το μεγάλο ντέρμπι της πόλης με τη Ρώμη και το μυαλό της είναι και εκεί παρά τα όσα δήλωσε ο Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς. Ο Βόσνιος τεχνικός θα ξεκινήσει με τονΜπιζάρι κάτω από τα δοκάρια, έχοντας κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Σιανί και Μπιαβά. Αριστερό μπακ θα είναι ο Ράντου και δεξί ο Σκαλόνι. Τα αμυντικά χαφ θα αποτελέσουν ο Γκονζάλες με τονΛεντέσμα, ενώ πιο μπροστά και δεξιά θα κινείται ο Ονάζι και αριστερά ο Μάουρι. Το επιθετικό δίδυμο θα αποτελέσουν ο Φλοκάρι με τον Ζάρατε.

Μηνάς Τσαμόπουλος και MegaTv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.