Έπειτα από επτά χρόνια –ενδεχομένως και οκτώ γιατί αποκλείεται να τελειώσει η υπόθεση έως το τέλος του 2012– η έρευνα για την αγορά της μπίρας αναμένεται να οδηγηθεί στην Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού προκειμένου να διαλευκανθεί.

Με απόφασή του το Συμβούλιο της Επικρατείας άναψε το πράσινο φως, καθώς ενέκρινε να συνεξεταστούν η αυτεπάγγελτη έρευνα για την αγορά της μπίρας που πραγματοποίησε η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού και η καταγγελία εις βάρος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης που έκανε η Μύθος Ζυθοποιία.

Υπενθυμίζουμε ότι, τρία χρόνια πριν, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία προσέφυγε στο ΣτΕ, ζητώντας να μη συνεκδικαστούν σε μια υπόθεση η αυτεπάγγελτη έρευνα για την αγορά της μπίρας και η εις βάρος της καταγγελία που έκανε ανταγωνίστρια εταιρεία, με την αιτιολογία ότι ευαίσθητα και εμπιστευτικά στοιχεία της εταιρείας θα περιέλθουν σε γνώση ανταγωνιστών της.

Ο ετήσιος τζίρος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας είναι τεράστιος και εύκολα κανείς αντιλαμβάνεται ότι οι διαφημίσεις που μοιράζει δεξιά και αριστερά θα αποτελέσουν τον «βράχο» για οποιοδήποτε δημοσίευμα που θα αναδεικνύει ένα τέτοιο ζήτημα.

Άρης Σπίνος

One thought on “7 χρόνια για να αρχίσει η διαλεύκανση του καρτέλ μπίρας!”
  1. Τι 7 τι 8 σκοπος ειναι να φανει η αληθεια. Οσο για την ελληνικοτητα καποιων προιοντων φημες μιλανε για συσκευασια προιοντων στα βαλκανια. Πουαλει και την ελληνικοτητα λενε η συγκεκριμενη με γνωστη μαρκα. Η ελληνικοτητα ομως κατ εμε δεν πουλιεται. Πραξεις τον καιρο τις κρισης ομως κανει η αθηναικη ζυθοποιια με επενδυσεις κρατωντας χαμηλα τιμες και δημιουργωντας προσφορες για μπυρες απο ελληνες αγροτες με ελληνικο κριθαρι. Διαφωνειτε ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.