Διαβαστε τις επιστολές του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Τάκη Ζήση και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών Βασίλη Λάτσο, σχετικά με τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου…
http://4.bp.blogspot.com/-UJHZDzf5DV0/UJN-TSSoU3I/AAAAAAABDak/-GXTH29iiuo/s1600/PB012833.JPGΑλήστου μνήμης εποχές ζήσαμε τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Μετά από μία επεισοδιακή συνεδρίαση, στην οποία μας δημιουργήθηκαν πολλά περισσότερα ερωτηματικά παρά απαντήσεις σχετικά με το επίμαχο θέμα του δρόμου Γρεβενά – Βασιλίτσα, από τον Δήμαρχο και Πρόεδρο της ΑΝ.ΓΡΕ., καταλήξαμε σε μία πραξικοπηματική ενέργεια του Προέδρου, με την ανοχή και παρότρυνση των συμβούλων της πλειοψηφίας, καταστρατήγησης του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κανονισμός λειτουργία του Δ.Σ. συντάχθηκε για να υπάρχει σύστημα διακυβέρνησης και όχι αναρχία. Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 7 του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) το Δημοτικό Συμβούλιο έχει δικαίωμα να αποφασίζει για θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης που κρίνονται κατεπείγοντα, πριν από την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Ο Πρόεδρος και οι Σύμβουλοι της πλειοψηφίας λοιπόν έκριναν ότι, το ανωτέρω θέμα είναι κατεπείγον και έπρεπε να συζητηθεί αξημέρωτα, στις 1:30 π.μ. Επίσης το κατεπείγον του θέματος φαίνεται καθαρά από την ταχύτητα του Προέδρου για σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου, άμεσα, μέσα σε 43 ημέρες (Πρόκληση για άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου από τη Μείζονα Αντιπολίτευση στις 19 Σεπτεμβρίου 2012 και πραγματοποίηση αυτής μόλις στις 1 Νοεμβρίου 2012).

Οι Σύμβουλοι της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Γρεβενών, καταγγέλλουμε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για καταστρατήγηση του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, προσβάλλοντας τη νοημοσύνη τόσο των παρευρισκομένων στην αίθουσα όσο και των πολιτών του Δήμου Γρεβενών.

Όλα αυτά επί της διαδικασίας. Όσο αναφορά την ουσία του θέματος που συζητήθηκε και τα αναπάντητα ερωτήματα αυτής, θα επανέλθουμε….

Ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης

Ζήσης Δημήτριος

Η απάντηση του Προέδρου:

«Η ημιμάθεια χείριστη της αμαθείας όταν αυτή λαμβάνεται ως μάθησις» και με απλά Ελληνικά « Το να ξέρεις λίγα και να νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα σε κάνει χειρότερο και από αυτόν που δεν ξέρει τίποτε.» Πόσο μάλλον όταν αυτό γίνεται για το θεαθήναι και για εντυπωσιασμό.

Παραθέτω απόσπασμα του κανονισμού για όσους δεν τον έχουν διαβάσει.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Άρθρο 5 Λειτουργία Δημοτικού Συμβουλίου:

Αφού εξαντληθεί ο κατάλογος των ομιλητών, ο Πρόεδρος διατυπώνει την οριστική πρόταση προς ψήφιση του θέματος, όπως διαμορφώθηκε με τις τροπολογίες που πιθανόν έχουν επέλθει.

Τα ανωτέρω προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Ακρογωνιαίος λίθος της Δημοκρατίας είναι ο σεβασμός προς τους θεσμούς γεγονός που σε καμία των περιπτώσεων δεν φάνηκε από τις προσβλητικές και ειρωνικές εκφράσεις προς το πρόσωπο του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.

Κάποτε πρέπει να γίνει αντιληπτό σε όλους μας ότι η ευγένεια δεν δείχνει αδυναμία, σίγουρα δείχνει όμως πως μπορούμε να κάνουμε τις σχέσεις μας καλύτερες.

Άτομα που ως στόχο έχουν την προσωπική τους προβολή με οιονδήποτε τρόπο σκορπίζοντας λάσπη με το σκεπτικό του Γκέμπελς « Πες – πες στο τέλος κάτι θα μείνει» τα αφήνω στην κρίση των Γρεβενιωτών που γνωρίζουν καλά ποιος είναι ποιος.

Λάτσος Βασίλειος

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών

Star-Fm.gr:«Επεισοδιακή» συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.