Απολογούνται οι υπεύθυνοι των εταιρειών Energa και Hellas Power

http://img.protothema.gr/1F577E2D8C7F16885B6B2ADD4FD6C331.jpg(Ανανεωμένο)Μετά την προφυλάκιση του Χαράλαμπου Σμυρλιάδη, σειρά είχε και ο Αχιλλέας Φλώρος της Energa, να κριθεί προφυλακιστέος, ενώ αυτή τη στιγμή απολογείται στον ανακριτή ο Αριστείδης Φλώρος.

Με την προφυλάκιση του τέταρτου κατηγορούμενου, γενικού διευθυντή της ENERGA, ολοκληρώθηκε η σημερινή διαδικασία απολογιών στον ανακριτή κ. Γεωργουλέα, των κατηγορουμένων στην υπόθεση των εταιρειών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος.

Το δρόμο για τη φυλακή παίρνει και ο Στέφανος Σιαφάκας που απολογήθηκε για κατηγορίες που αφορούν λαθρεμπορία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα σχετικά με τη μη καταβολή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, από την εμπορία ρεύματος, στο Δημόσιο.

Νωρίτερα, προφυλακίστηκε ο πρόεδρος της ENERGA Aχιλλέας Φλώρος και χθες, κρίθηκε προφυλακιστέος για την ίδια υπόθεση ο επιχειρηματίας Χαράλαμπος Σμυρλιάδης.

Yπενθυμίζεται ότι οι κατηγορίες για τους υπευθύνους και των δύο εταιρειών αφορούν τη μη καταβολή στις αρμόδιες κρατικές αρχές του ειδικού φόρου κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και του τέλους ακίνητης περιουσίας και την εξαγωγή των επίμαχων ποσών σε αλλοδαπούς τραπεζικούς λογαριασμούς.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.