Το τμήμα του δρόμου Αγία Παρασκευή – Βασιλίτσα θα το πραγματοποιήσει ο Δήμος Γρεβενών
http://3.bp.blogspot.com/-AiEVPr3ql4c/UJN-jxmfRKI/AAAAAAABDcg/WJHAYqYDO1w/s1600/PB012877.JPGΤακτική, «μαραθώνια» συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (1/11) στο Δημοτικό κατάστημα με 2 θέματα στην  ημερήσια διάταξη.

Αυτό της παραχώρησης  χρήσης χώρου για ίδρυση παραρτήματος Πολεμικού Μουσείου στο «Μύλο του Μπούσιου» (όπου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από τα μέλη του Συμβουλίου) και συζήτηση-ενημέρωση σχετικά με το δρόμο Γρεβενών Βασιλίτσας.

Είχε προηγηθεί (ως έκτακτο) συζήτηση για προτάσεις του Δήμου στο Leader (750.000€) με εισηγήτρια την Αντιδήμαρχο Αικατερίνη Πέτρου.

Κάποια στιγμή τα πνεύματα οξύνθηκαν με αποτέλεσμα να αποχωρήσει η αξιωματική αντιπολίτευση και να επιστρέψει στην τακτική συνεδρίαση.

Η συζήτηση για τον δρόμο Γρεβενά- Βασιλίτσα, έγινε παρουσία του Περιφερειάρχη Γιώργου Δακή, του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Δασταμάνη, του προέδρου της ΑΝΚΟ ΑΕ Κυριάκου Μιχαηλίδη και του Προϊσταμένου της Διαχειριστικής Αρχής Χαράλαμπου Κιουρτσίδη.

Ο Περιφερειάρχης στην ομιλία του αφού αναφέρθηκε στα μειωμένα από κάθε άλλη φορά οικονομικά δεδομένα που ισχύουν και στη Δυτική Μακεδονία, αλλά και στην πρόθεση- βούλησή του για να γίνει ο δρόμος, κατέθεσε τις προτάσεις  του:

1)          Να γίνει το έργο από τον Δήμο Γρεβενών και να ολοκληρωθεί μέχρι τις 31/12 του 2015 ή

2)          Να το ολοκληρώσει η περιφέρεια μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης στην τοποθέτησή του αφού επανέλαβε για μία ακόμη φορά πως «το έργο βλέπω να χάνεται», αναφέρθηκε στην μελέτη του συγκεκριμένου έργου την οποία την χαρακτήρισε ελλιπή.

Στην συνέχεια ο Δήμαρχος Γρεβενών Δημοσθένης Κουπτσίδης, ήταν «λάβρος» κατά του Προϊσταμένου της Διαχειριστικής αρχής  λέγοντας πως δεν αξιολογεί τις προτάσεις- μελέτες που έχει υποβάλει ο Δήμος Γρεβενών. (Ο κ. Κιουρτσίδης απάντησε ότι η Διαχειριστική αρχή δεν προχώρησε σε καμία αξιολόγηση,όχι μόνο για τον Δήμο Γρεβενών,  γιατί πολλά έργα δεν θα είχαν ενταχθεί, υπονοώντας ότι οι προτάσεις δεν ήταν άρτιες).

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος ανέλυσε τις «κινήσεις» που έκανε ο Δήμος και η ΑΝΓΡΕ για να ενταχθεί το έργο, κάνοντας ακριβώς αυτά που της ζητήκαν, αφήνοντας όμως αιχμές και κατά της Αντιπεριφέρειας όπου δεν κατάφερε σε συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο να εξασφαλίσει τους περιβαλλοντικούς όρους του έργου.

Μετά από τη «μαραθώνια» συνεδρίαση, (αφού ολοκληρώθηκε περίπου στις 2 τα ξημερώματα),  ο Δήμαρχος πρότεινε, και πέρασε ομόφωνα από τους παρόντες , ο δρόμος (τμήμα Αγία Παρασκευή – Βασιλίτσα)  να εκτελεστεί από τον δήμο Γρεβενών, εφόσον αυτός είναι δημοτικός δρόμος και οι υπηρεσίες του δήμου έχουν την απαραίτητη επάρκεια για την ολοκλήρωσή  του.

Η  αντιπολίτευση αποχώρησε διότι θεώρησε ότι το θέμα θα έπρεπε να τεθεί σε ψηφοφορία σε άλλη συνεδρίαση. Η ελάσσονα αντιπολίτευση  είχε αποχωρήσει νωρίτερα γιατί θεώρησε ότι δεν θα έπρεπε μπούνε σε τόσες λεπτομέρειες  και  κατήγγειλε το γεγονός  ότι ο Περιφερειάρχης ενώ είναι  στέλεχος της κυβέρνησης  ανέφερε για τις μειωμένες  χρηματοδότησεις,  πως την ευθύνη την έχουν άλλοι. «Δεν μπορούμε να είμαστε θεατές σε ένα σόου…» ανέφερε η Παναγιώτα Ντάγκα.

Δείτε φωτογραφίες από τη συνεδρίαση: (Κάντε κλικ για μεγέθυνση)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.