Συνελήφθη τα ξημερώματα της Πέμπτης σε διαμέρισμα στο Περιστέρι ο βαρυποινίτης Μιχάλης Μακρυγιάννης, που είχε αποδράσει με άδεια από τις φυλακές. Μαζί του συνελήφθησαν άλλα τρία άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μακρυγιάννης είχε παραβιάσει πενθήμερη άδεια, ενώ αναζητείτο από τα μέσα Αυγούστου. Ο 49χρονος εξέτιε ποινή τετράκις ισόβια για πέντε δολοφονίες, τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας, ένοπλες ληστείες και συμπλοκές και άλλα αδικήματα.

Ειδικότερα, τον Αύγουστο του 2006 είχε αποδράσει ξανά από τις φυλακές Αλικαρνασσού, πάλι μετά από πενθήμερη άδεια και είχε συλληφθεί στις 18 Οκτωβρίου 2007 στο Χαϊδάρι μαζί με άλλους δύο κακοποιούς. Στις 20/12/1985 πυροβόλησε και σκότωσε έξω από μπαρ στα Τρίκαλα το σερβιτόρο Σπύρο Βαλταδώρο. Στις 28 Οκτωβρίου 1993 σκότωσε μέσα στο κέντρο «Χρυσή Νύχτα», Αχαρνών και Αγίου Μελετίου,τον Αντώνη Δημητρόπουλο με τον οποίο διασκέδαζαν μαζί και τον ταμία του μαγαζιού, Στέλιο Χριστοδουλάκη, ενώ τραυμάτισε άλλα δύο άτομα.

Στις 23/12/93, μαζί με το φίλο του Κώστα Τέγα πυροβόλήσαν πέντε φορές και τραυμάτισαν σοβαρά τη φίλη του Αγγελική Τσενεμπή και στη συνέχεια την οδήγησαν στο σπίτι του φίλου τους, ταχυδρόμου Ηλία Λιάβα, ο οποίος την πήγε στο νοσοκομείο. Η κοπέλα πέθανε λίγο αργότερα στον Καναδά, ενώ πριν από το θάνατό της είχαν σκοτώσει και τον Η. Λιάβα. Ο ισοβίτης διέπραξε, επίσης, σειρά ένοπλων επιθέσεων και συνελήφθη μαζί με τον Κ. Τέγα στις 20 Δεκεμβρίου 1994, σε σπίτι στη Γαλάζια Ακτή.

Παράλληλα, είχε συμμετάσχει σε ένοπλες ληστείες μαζί με τους αδελφούς Παλαιοκώστα.

Megatv.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.