Έρχονται ειδοποιητήρια για 15.000 φορολογουμένους

http://www.newsbeast.gr/files/temp/3B36A9B3A74285813FEBCF6C582DBE6F.jpg
Στην τελική ευθεία μπαίνει η αποστολή των ειδοποιητηρίων σε 15.000 φορολογούμενους οι οποίοι πιάστηκαν στην τσιμπίδα των διασταυρώσεων με αδικαιολόγητες αποκλίσεις μεταξύ των εισοδημάτων που δήλωσαν και τα εμβάσματα που έστειλαν στο εξωτερικό τη τελευταία διετία, και απειλούνται τώρα με φόρο 45%.

Όπως αναφέρουν και «τα Νέα» όσοι εντοπίστηκαν από την Εφορία να έχουν στείλει «κρυφά» χρήματα στο εξωτερικό θα κληθούν να υποβάλουν συμπληρωματική δήλωση, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την είσπραξη φόρων και προστίμων επί αδήλωτων εισοδημάτων.

Τα ειδοποιητήρια δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα, παρότι εδώ και ένα μήνα οι διασταυρώσεις έχουν υποδείξει τους πιθανούς φοροφυγάδες.

Το ζήτημα έχει μπλοκάρει στις λεπτομέρειες αφού στο οικονομικό επιτελείο υπάρχει μία διχογνωμία: αν θα πρέπει να αναγράφονται τα ευρήματα των διασταυρώσεων ή αν είναι ότι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να καλούνται σε υποβολή συμπληρωματικής δήλωσης, χωρίς να τους αποκαλύπτεται τι έχει βρεθεί εις βάρος τους, με την προσδοκία να αποκαλύψουν τελικά ακόμη μεγαλύτερα κρυμμένα εισοδήματα.

Από τα έως τώρα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί και διασταυρωθεί αν τα ποσά που έκαναν «φτερά» φορολογηθούν με συντελεστή 45%, το υπουργείο Οικονομικών θα εισπράξει 2,250 δισ. ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.