Σε ανοιχτή γραμμή Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης
http://img.protothema.gr/9E749ECACF012699DB2E7DB129EAD460.jpg

Σε νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών σήμερα, αφού ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα και λάβουν χώρα παρεμβάσεις του πρωθυπουργού σε ομολόγους του, θα καθοριστεί η ελληνική απάντηση στο νέο μνημόνιο που μας προτείνεται για να πάρουμε τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ.

Επίσης, από τις 9:00 σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός συναντάται στο Μέγαρο Μαξίμου με υπουργούς που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις.

Μετά τις χθεσινές δραματικές εξελίξεις έχει διαμορφωθεί το… “πακέτο” των ελληνικών όρων για να γίνει αποδεκτό το νέο μνημόνιο:

–          Να μην επιμείνει η τρόικα στις απαιτήσεις στα στα εργασιακά.

–          Να αποσυρθεί η απαίτηση Σόιμπλε για ειδικό λογαριασμό.

–          Να αυξηθεί η πρόβλεψη της ύφεσης ώστε να μην απαιτηθούν νέα μέτρα στο άμεσο μέλλον.

–          Να επιμηκυνθεί το πρόγραμμα κατά 2 έτη.

–          Να αλλάξει το έτος (σ.σ. 2020) κατά το οποίο το χρέος θα πρέπει να είναι βιώσιμο, σύμφωνα με τους κοινοτικούς κανόνες.

Οι όροι αυτοί συζητήθηκαν σε τηλεφωνική επικοινωνία και νέο τετ α τετ που είχαν αργά χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Και οι δύο αρχηγοί είναι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας και με τον Φώτη Κουβέλη. Κοινός στόχος είναι να διαμορφωθεί ένα πακέτο συμφωνίας το οποίο να μπορεί να περάσει από τη Βουλή. Γιατί, είναι προφανές πως αν η τρόικα επιμείνει σε παράλογες απαιτήσεις το μόνο που θα κερδίσει είναι την πτώση της κυβέρνησης και ακολούθως τη χρεοκοπία της Ελλάδας.

Πάντως σήμερα με τηλεοπτική του συνέντευξη το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Χατζησωκράτης είπε ότι στηρίζαμε και στηρίζουμε την κυβέρνηση. Διαβάστε αναλυτικά

Α.Σαμαράς: “Θα σώσουμε την Ελλάδα όσοι το τολμήσουμε”

«Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, δεν κάνω πίσω» δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς μετά την λήξη της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, δείχνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα αλλά και με τους πολιτικούς του εταίρους είναι σε οριακό σημείο και όλα κρέμονται από μία λεπτή κλωστή.

«Γνωρίζω πολύ καλά τι διακυβεύεται σήμερα για τη χώρα. Επί τρεις μήνες, καθημερινά, αλλάζουμε την εικόνα της Ελλάδας. Και κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες, διαπραγματευόμαστε σκληρά, για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο» τόνισε ο πρωθυπουργός. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Γιάννης Αντύπας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.