http://3.bp.blogspot.com/-BQv4k2Vw9Cs/UIZhHejyw0I/AAAAAAABAIw/OwATPwW_VF0/s1600/politistiko+kentro+2012-10-17+12.34.04+(2).jpg

Το πρώτο τμήμα της Πέμπτης τάξης (Ε1΄) του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών  στα πλαίσια του προγράμματος Πολιτιστικών Θεμάτων πραγματοποιεί το Σχολικό Έτος 2012-2013 δραστηριότητα με τίτλο:   «Ιστορία, πολιτισμός, ήθη-έθιμα, παραδοσιακά παιχνίδια του τόπου μου».

Στα πλαίσια αυτής της δραστηριότητας, μεταξύ των άλλων, θα συγκεντρώσουμε με τη μέθοδο της συνέντευξης πληροφορίες και παλιές φωτογραφίες. Αυτές τις φωτογραφίες θα τις σαρώσουμε, δηλαδή θα τις δώσουμε ψηφιακή μορφή, ενώ τα κείμενα θα τα γράψουμε στον Η/Υ και σταδιακά θα τα δημοσιοποιήσουμε, με σκοπό πρώτα απ’ όλα να τα γνωρίσει και η  τοπική κοινωνία, αλλά πολύ περισσότερο γιατί θέλουμε να παρακαλέσουμε όσους γνωρίζουν πρόσωπα, καταστάσεις ή άλλες πληροφορίες και θέλουν να μας βοηθήσουν,  να μας τις γνωστοποιήσουν στο τηλέφωνο 2462022511 ή στα e-mail mail@2dim-greven.gre.sch.gr και karaliolio@sch.gr .

http://3.bp.blogspot.com/-TypjS6ynrh4/UIZhIc4PctI/AAAAAAABAI8/QzqEy6ngvIA/s1600/politistiko+kentro+2012-10-17+12.34.04+%25284%2529.jpg

Την Τετάρτη  (17 Οκτωβρίου 2012) στα  πλαίσια αυτής της δραστηριότητας, επισκεφτήκαμε την έκθεση παλιών φωτογραφιών από την ιστορία της πόλης των Γρεβενών του κ. Βαγγέλη Νικόπουλου.

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το Δήμο Γρεβενών και επιδώσαμε στο Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Τόσκα υπόμνημα της τάξης μας με  αίτημα τη δημιουργία δικτύου ποδηλατόδρομων στην πόλη των Γρεβενών. Το υπόμνημα γράφτηκε από τους μαθητές της τάξης με αφορμή το μάθημα της  γλώσσας με τίτλο: “Μια ολόκληρη πόλη χρησιμοποιεί ποδήλατο. Το πείραμα της Καρδίτσας.” Ευχαριστούμε τον κ. Νικόπουλο για τη φιλοξενία και την ξενάγηση και το Δήμο Γρεβενών για τη υποδοχή και φιλοξενία.

http://2.bp.blogspot.com/-6bcumQovkTY/UIZhGeQDSNI/AAAAAAABAIs/B_cRmlwatBA/s1600/PA172705.JPG

Δείτε εδώ το υπόμνημα:

2ο Δημοτικό Σχολείο Γρεβενών Ε1΄τάξη                Γρεβενά 2 Οκτωβρίου 2012

Κύριε Δήμαρχε,

Σας γράφουμε  για να ακούσουμε τη γνώμη σας για την πρότασή μας να κατασκευαστεί ένα δίκτυο ποδηλατόδρομων στα Γρεβενά.

Πριν απαντήσετε, σκεφθείτε ότι έτσι θα μειωθεί το μποτιλιάρισμα, οι κάτοικοι θα κυκλοφορούν με μεγαλύτερη ασφάλεια και θα ελαττωθούν τα τροχαία ατυχήματα. Και κυρίως, δεν θα υπάρχουν πολλά καυσαέρια, προς δικό μας όφελος και του περιβάλλοντος. Έτσι, θα γίνουμε μια καλύτερη πόλη.

Το κύριο δίκτυο θα ξεκινά από τις εργατικές κατοικίες, θα διασχίζει την πλατεία Αιμιλιανού και θα τελειώνει στο 2ο Λύκειο. Επίσης, ένα δευτερεύον δίκτυο θα συνδέει με το παραπάνω τα σχολεία της πόλης, το Καστράκι και την πλατεία Ελευθερίας. Τέλος, θα μπορούν να πραγματοποιούνται αγώνες ποδηλάτων με συλλόγους άλλων πόλεων. Έτσι αυτό θα βοηθήσει και τουριστικά την πόλη μας.

Ελπίζουμε να δεχτείτε την πρότασή μας, διότι αυτό θα μας χαροποιούσε ιδιαίτερα.

Με εκτίμηση

Οι μαθητές της Ε1΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.