Ήταν μακροχρόνια άνεργος

http://img.protothema.gr/C359FC44FA41CEA98B130441033CFB21.jpgΝεκρός είναι ένας 67χρονος που συμμετείχε στην πορεία και κάποια στιγμή, αισθάνθηκε δυσφορία και λιποθύμησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος διαδηλωτής έπαθε ανακοπή περίπου στις 13:50 και ενώ συμμετείχε στην πορεία, που εκείνη την στιγμή βρισκόταν στην οδό Φιλελλήνων.

Προσπάθειες ανάνηψης έγιναν από τον ίδιο τον πρόεδρο των εργαζομένων στον Ευαγγελισμό, κ.Ηλία Σιώρα, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια, ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νεκρός διαδηλωτής ήταν ναυτεργάτης, μακροχρόνια άνεργος και οργανωμένος στο ΠΑΜΕ. Αναφέρουν επίσης ότι, νωρίτερα, στο σημείο που έπαθε ανακοπή, είχε γίνει περιορισμένη χρήση χημικών.

Από την αστυνομία, πάντως, επισημαίνεται ότι το περιστατικό λιποθυμίας του 67χρονου έλαβε χώρα στο ύψος της ρωσικής εκκλησίας, όπου εκείνη την ώρα δεν υπήρχαν επεισόδια ή ρίψη χημικών.

Οι αντιδράσεις στο Κοινοβούλιο μετά την είδηση του θανάτου του 67χρονου διαδηλωτή

Έντονος προβληματισμός επικράτησε στο Κοινοβούλιο μετά το άκουσμα της τραγικής είδησης για το θάνατο ενός διαδηλωτή από ανακοπή καρδιάς.

Συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ) ανέφερε «πληροφορηθήκαμε το θάνατο από ανακοπή καρδιάς ενός μακροχρόνια ανέργου συμπολίτη μας που συμμετείχε σε ειρηνική διαδήλωση μακριά από τις εστίες μικροεπεισοδίων. Τα πράγματα πάνε άσχημα. Καλώ την κυβέρνηση να σταματήσει να ρίχνει λάδι στην φωτιά με τις πολιτικές λιτότητας, ύφεσης, ανεργίας και φωτοχοποίησης. Αποσύρετε και επανεξετάστε τα νέα μέτρα. Η κοινωνία πάει από το κακό στο χειρότερο και οφείλουμε να διατηρήσουμε την κοινωνική συνοχή».

Ο υπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης εξέφρασε την λύπη του και επισήμανε «Περνάμε δύσκολες στιγμές όλοι πρέπει να έχουμε αίσθημα ευθύνης. Υπάρχουν πράξεις βίας και σε μια δημοκρατική κοινωνία είναι απαράδεκτές και πρέπει να τις καταδικάσουμε. Η κοινωνία είναι στα όριά της και πρέπει να προστατεύσουμε την κοινωνική συνοχή. Η χώρα λαμβάνει δημοσιονομικά μέτρα όχι γιατι έχει λεφτά και δεν θέλει να τα μοιράσει, αλλά γιατί δεν έχει χρήματα. Πρέπει να βρούμε τρόπους να αυξηθούν οι πόροι και να λυθούν τα προβλήματα της κοινωνίας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.