Οι αξιώσεις υπερβαίνουν τις αντοχές της κοινωνίας

Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσει τα μέτρα για τις εργασιακές σχέσειςΜετά το τέλος της δραματικής συνάντησης των τριών πολιτικών εταίρων η οποία είχε διάρκεια τρεις ώρες, ο κ. Φώτης Κουβέλης, πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα που απαιτεί η τρόικα αφού οι αξιώσεις της ξεπερνούν τις αντοχές της κοινωνίας.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς τόνισε στις δηλώσεις του επίσης ότι πρέπει να υπάρξουν διαρθρωτικές αλλαγές αλλά αυτά που αξιώνει η τρόικα συνιστούν την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων και των εργασιακων σχέσεων. «Οι αξιώσεις της τρόικας ξεπερνούν τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης τονίζοντας ότι αυτά τα μέτρα ισοδυναμούν με περαιτέρω τροφοδότηση της ύφεσης και της καλπάζουσας ανεργίας.

Απευθυνόμενος στον Τύπο μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για να υπογραμμίσει ότι πρέπει να υπάρξουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αλλά δεν είναι μεταρρύθμιση το να ζητά η τρόικα να ισοπεδωθούν τα εργασιακά δικαιώματα.

«Δεν είναι μεταρρύθμιση ο διαμελισμός των εργασιακών δικαιωμάτων» τόνισε για να ξεκαθαρίσει πως η ΔΗΜΑΡ «κατηγορηματικά αποκρούει σε κάθε περίπτωση, και δεν θα ψηφίσει τα οποιαδήποτε μέτρα έχουν σχέση με αυτά τα οποία αξιώνει η τρόικα σε σχέση με τις εργασιακές σχέσεις και τα εργασιακά δικαιώματα».

Ο κ. Κουβέλης προειδοποίησε ότι οι αξιώσεις της τρόικας «στο βαθμό που θα γίνονταν -αλλά δεν γίνονται- αποδεκτές» ισοδυναμούν με περαιτέρω τροφοδότηση της ύφεσης και της ήδη καλπάζουσας ανεργίας.

Καταλήγοντας υπογράμμισε ότι η τρόικα οφείλει να καταλάβει ότι οι αξιώσεις της υπερβαίνουν κάθε αναγκαίο μέτρο, τις αντοχές της κοινωνίες, και τις ρυθμίσεις που πρέπει να υπάρξουν αναφορικά με την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ. Υπερβαίνουν όλα εκείνα που αφορούν στη στήριξη της Ελλάδας, σημείωσε ο Φώτης Κουβέλης.

ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.