4η αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014

http://img.protothema.gr/6518E0D1DAEE0A73E1905A43A0F76D18.jpgΤην Σλοβακία  αντιμετωπίζει  η Εθνική Ελλάδος  για την 4η αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014, για πρώτη φορά σε επίσημο ματς. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα φιλοδοξεί να πάρει τη νίκη και να βάλει ακόμα ένα γερό θεμέλιο για την πρόκριση του στα τελικά της διοργάνωσης.

Ο Φερνάντο Σάντος έχει έναν πολύ δυνατό πονοκέφαλο κι αυτό μεταφράζεται σε απλά ελληνικά, έλλειψη παικτών  στο κέντρο της άμυνας. Ο Πορτογάλος δεν είχε στην διάθεση του τον Κυριάκο Παπαδόπουλο από το ματς με την Βοσνία αλλά πλέον δεν έχει ούτε τον Στέλιο Μαλεζά. Ο κεντρικός αμυντικός της Φορτούνα υπέστη θλάση στο ματς της Παρασκευής και τέθηκε νοκ άουτ.

Οι σκέψεις του  Σάντος

Οι λύσεις είναι  λίγο-πολύ γνωστές. Κατσουράνης και  Σιόβας είναι υποψήφιοι παρτενέρ του Παπασταθόπουλου, με τον πρώτο  να έχει περισσότερες πιθανότητες να ξεκινήσει στο βασικό σχήμα. Στην περίπτωση που παίξει ο «Κατσούρ»  τότε την θέση του στα χαφ θα πάρει ο Νίνης. Ο Φερνάντο Σάντος προβληματίζεται και για την θέση του φορ. Θα ξεκινήσει ο Γκέκας ή μήπως ο Σαλπιγγίδης; Υπάρχει και ο Μήτρογλου! Όλα αυτά περνούν από το μυαλό του Πορτογάλου ο οποίος κρατά κλειστά τα χαρτιά του.

Η προϊστορία

Η παράδοση που υπάρχει μεταξύ Ελλάδας και Σλοβακίας είναι μικρή και δεν είναι αντιπροσωπευτική. Οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί μόνο σε φιλικό επίπεδο, τρεις φορές και τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων είναι διαφορετικά.

Το πρώτο ματς μεταξύ Ελλάδας και Σλοβακίας γίνεται στις 15 Νοεμβρίου του 2000. Στον πάγκο της Εθνικής τότε ήταν ο Βασίλης Δανιήλ και τα πράγματα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν σκούρα. Οι Σλοβάκοι νίκησαν 2-0 στον φιλικό αγώνα στην Ρόδο. Στις 30 Απριλίου 2003, η Εθνική είχε βρει τον Ότο της και πλέον ήξερε τι έψαχνε σε κάθε ματς. Ή τουλάχιστον μάθαινε. Σλοβακία και Ελλάδα αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2, με τους Τσιάρτα και Χούτο να βάζουν μπροστά στο σκορ το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αλλά να ισοφαρίζεται ισάριθμες φορές από τον Νέμεθ. Τελευταία τους συνάντηση ήταν στις 20 Αυγούστου του 2008. Η Εθνική είχε μπει σε άλλη κλάση και τέτοια ματς τα καθάριζε εύκολα. Ο Φάνης Γκέκας είχε ρέντα και σκόραρε δις στη νίκη 2-0 της Εθνικής.

Η προϊστορία όμως δεν  παίζει μπάλα. Έλληνες και Σλοβάκοι θα επιδιώξουν να πάρουν «κεφάλι» στον όμιλο και αμφότεροι ελπίζουν να είναι εκείνοι που θα πανηγυρίζουν στο τέλος της αναμέτρησης. Για το σύνολο του Φερνάντο Σάντος θα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο μια σειρά από αγώνες που θα είναι και δύσκολοι και εκτός έδρας αφού το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι της Εθνικής είναι περίπου σε έναν χρόνο, στις 10 του Σεπτέμβρη με την Λετονία (αφού πρώτα δώσει τρία εκτός με Λιθουανία, Βοσνία και Λιχτενστάιν).

Μηνάς Τσαμόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.