Το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ επικοινώνησε αμέσως με την ΕΛ.ΑΣ. και σε λίγα λεπτά έφτασαν στο σημείο αστυνομικοί

Τον Νίκο Μπίστη προπηλάκισαν ακροδεξιοί στο Παλαιό ΦάληροEπίθεση από άγνωστα άτομα που έλεγαν ότι είναι από την Χρυσή Αυγή κατήγγειλε ότι δέχθηκε το πρωί της Δευτέρας το στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Μπίστης.

Όπως είπε ενώ περπατούσε στην παραλία του Φλοίσβου μαζι με έναν φίλο του, τον πλησίασε άγνωστος και του επιτέθηκε φραστικά «στο όνομα της Χρυσής Αυγής», όπως χαρακτηριστικά έλεγε, ενώ επιχείρησε και να χειροδικήσει σε βάρος του.

Λιγη ώρα αργότερα και ενώ ο Νίκος Μπιστης ήταν μαζί με το φίλο του σε καφετέρια, ο άγνωστος εμφανίσθηκε πάλι μαζί με ένα άλλο άντρα και τον απειλούσαν φραστικά.

Ο Ν.Μπίστης επικοινώνησε αμέσως με την ΕΛ.ΑΣ. και σε λίγα λεπτά έφτασαν στο σημείο αστυνομικοί ωστόσο οι άγνωστοι είχαν τραπεί σε φυγή.

Με τον κ. Μπίστη επικοινώνησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας ο οποίος διαβεβαίωσε πως θα γίνει ότι είναι δυνατό για τη σύλληψη των δραστών.

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε η ΔΗΜΑΡ:

«Κάθε μέρα που περνάει γινόμαστε μάρτυρες απροκάλυπτων επιθέσεων από βουλευτές της Χρυσής Αυγής και ακροδεξιούς τραμπούκους κατά δημοκρατικών πολιτών. Σήμερα το πρωί ακροδεξιοί στο Παλαιό Φάληρο προπηλάκισαν και απείλησαν τον Νίκο Μπίστη και μετά την αντίδρασή του και την ειδοποίηση της αστυνομίας, εξαφανίστηκαν.

Το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ είχε υπερασπιστεί με σθένος το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης και της δημιουργίας, μόλις πριν λίγες μέρες στο Χυτήριο. Φαίνεται πως η δράση του αυτή ενόχλησε αυτούς που επιθυμούν ένα καθεστώς με τους δικούς τους κανόνες, χωρίς ελευθερίες και δικαιώματα.

Τους λέμε ότι η δική μας Δημοκρατία δεν φοβάται. Θα δώσει απαντήσεις, όπως έδινε πάντα σε εποχές που οι νοσταλγοί του φασισμού, έκαναν κάθε τι για να την υπονομεύσουν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.