Δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν με αγωνία και θαυμασμό το θεαματικό άλμα του Aυστριακού αλεξιπτωτιστή, Φέλιξ Μπάουμγκάρτνερ, ο οποίος έγινε ο πρώτος άνθρωπος που σπάει το φράγμα του ήχου σε ελεύθερη πτώση.

Περισσότεροι από επτά εκατομμύρια άνθρωποι το παρακολούθησαν μόνο από το You Tube, ενώ εκατομμύρια μηνύματα στάλθηκαν μέσω Facebook και Twitter.

Το βίντεο του άλματος μεταδόθηκε με καθυστέρηση 20 δευτερολέπτων για να προλάβουν τα τηλεοπτικά δίκτυα να κόψουν τις εικόνες σε περίπτωση καταστροφής…

Ο 43χρονος Αυστριακός έγινε ο πρώτος που σπάει το φράγμα του ήχου χωρίς πτητικό μέσο, με δυο λόγια μόνο με τη βαρύτητα στο σώμα του!

Το αερόστατο ηλίου, που τον μετέφερε, έφθασε στο τελικό υψόμετρο του μετά από μια δίωρη πτήση.Στο ξεκίνημα της πτώσης του, ο Αυστριακός, φορώντας μια στολή ικανή να τον προφυλάξει ως προς την πίεση και το ψύχος, είχε ταχύτητα μεγαλύτερη του ήχου.Το αλεξιλίπτωτό του άνοιξε κανονικά στα 1.500 μ.από το έδαφος.

Η “ελεύθερη πτώση” του αλεξιπτωτιστή διήρκεσε 4 λεπτά 19 δεύτερα-με τελική ταχύτητα τα 1.137 χλμ. την ώρα.

Μέχρι την προσγείωση, μετά το άλμα στο κενό από το αερόστατο, κύλησαν εννέα λεπτά, τρία δεύτερα. Το αλεξίπτωτο ήταν ανοικτό στα τελευταία 4 λεπτά, 44 δεύτερα.

O 43χρονος κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ ύψους που κατέχει από το 1960 o Αμερικανός πιλότος Joe Kittinger, ο οποίος πραγματοποίησε άλμα από τα 31.330 μέτρα. Ο Kittinger κατέχει και το ρεκόρ ταχύτερης ελεύθερης πτώσης με ταχύτητα Μach 0,9, ήτοι με 988 χιλιόμετρα την ώρα.

Ειδικά στην Αυστρία, το επίτευγμα του Μπάουμγκάρτνερ έγινε δεκτό με υπερηφάνεια και ενθουσιασμό.

Ο Αυστριακός πρόεδρος Χάιντς Φίσερ έγραψε στη σελίδα του στο Facebook: «Σε συγχαίρω Φέλιξ Μπάουμγκάρτνερ για την τεράστια επιτυχία σου, για το θάρρος και την επιμονή σου που προκάλεσαν την προσοχή όλου του κόσμου».

Ο αρθρογράφος της τεχνολογικής ιστοσελίδας Gizmodo, Χεσούς Ντιάζ έγραψε πως «έκλαψε» όταν είδε το επιτυχημένο τέλος τού άλματος.

Ορισμένοι παρομοίασαν, στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το άλμα του αυστριακού αλεξιπτωτιστή με τα πρώτα βήματα του Λούις Άρμστρονγκ στη Σελήνη.
Δείτε:


felix από cretalive

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.