Ακόμα και υπάλληλοι εμπλέκονταν στο φαγοπότι στον ΟΑΕΔ

http://www.newsbeast.gr/files/temp/603EDC6FB6D69639F542D6F4AE441AA0.jpgΠλοκάμια στον ΟΑΕΔ έχουν απλώσει οι επιτήδειοι που με πλαστά δικαιολογητικά έπαιρναν παρανόμως επιδόματα ανεργίας και μία σειρά άλλων παροχών. Τον δρόμο της δικαιοσύνης έχουν πάρει ήδη 23 υποθέσεις, που έχουν κοστίσει στον ΟΑΕΔ πάνω από 3,5 εκατ. ευρώ. Αρκεί να αναφερθεί πώς μόνο μία υπόθεση – στην οποία εμπλεκόταν υπάλληλος του οργανισμού – η ζημιά είναι 1,4 εκατομμύρια.

Οι πειθαρχικές υποθέσεις που έχουν διαβιβαστεί στην εισαγγελία, είναι όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής, 21.

Οι 13 αφορούν την Αττική και οι υπόλοιπες εντοπίζονται στη Λάρισα, τη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο, την Κω, το Ηράκλειο και τη Ζάκυνθο.

Ενδεικτικά, αναφέρονται κάποιες από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις που έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.
– Επίδομα ανεργίας από 12 συνολικά υπηρεσίες του ΟΑΕΔ έπαιρνε ταυτόχρονα κάτοικος της Αττικής. Το κόστος φτάνει τα 58.277 ευρώ και έχει διαβιβαστεί πράξη βεβαίωσης οφειλής στη Δ.Ο.Υ.

– Υπάλληλος του ΟΑΕΔ καταδικάστηκε σε δύο φορές ισόβια. Είχε προχωρήσει σε πλαστογραφία με αποτέλεσμα η ζημιά για το ταμείο να φτάνει σχεδόν το 1,5 εκατ. ευρώ.

– Πρώην αστυνομικός έπαιρνε παροχές ανεργίας και οικογενειακό επίδομα με πλαστά δικαιολογητικά, δηλώνοντας μάλιστα ότι έχει 19 παιδιά.

– Γυναίκα εργαζόταν ως μισθωτή και παράλληλα έπαιρνε την επιδότηση για το πρόγραμμα νέων ελεύθερων επαγγελματιών (ποσό 15.000 ευρώ), το οποίο απευθύνεται σε εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ ανέργους που θέλουν να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.