Υπό κατάληψη το συγκρότημα των 1ου & 2ου ΓΕΛ Πτολεμαΐδας και το Γυμνάσιο Αναρράχης – Εμπορίου

Ξεκίνησε ο χορός των φετινών καταλήψεων στα σχολεία της Πτολεμαΐδας, καθώς σε κατάληψη του σχολείου τους προχώρησαν χθες το πρωί οι μαθητές των 1ου και 2ου συστεγαζόμενων Γενικών Λυκείων Πτολεμαΐδας, ενώ υπό κατάληψη τελεί από προχθές και το Γυμνάσιο Αναρράχης- Εμπορίου στη δημοτική ενότητα Μουρικίου του δήμου Εορδαίας.

Τα αιτήματα της κατάληψης των μαθητών των δύο Γενικών Λυκείων της Πτολεμαΐδας είναι κυρίως οικονομικού χαρακτήρα και αφορούν στα λειτουργικά προβλήματα των σχολικών μονάδων λόγω της μειωμένης χρηματοδότησης για την Παιδεία. Το κύριο αίτημα της κατάληψης του Γυμνασίου Αναρράχης- Εμπορίου είναι η έλλειψη καθηγητών, καθώς ένα γυμνάσιο με 90 μαθητές έχει μία μόλις φιλόλογο. Ταυτόχρονα όμως οι μαθητές του Γυμνασίου Δυτικής Εορδαίας απαιτούν την επαναλειτουργία του κυλικείου του σχολείου τους, να γίνει αντικατάσταση σε σπασμένα τζάμια για να μην κινδυνεύουν και να επισκευαστούν φθορές που έχει υποστεί το γυμναστήριο του σχολείου.

Οι μαθητές των δύο ΓΕΛ της Πτολεμαΐδας ζητούν γενναία χρηματοδότηση της Παιδείας και μείωση των τιμών στα κυλικεία καθώς, όπως λένε, οι γονείς τους με τις συνεχείς περικοπές δεν έχουν χρήματα για να μπορούν να προμηθευτούν το κολατσιό τους από το κυλικείο.

Ισχυρίζονται ότι οι σχολικές επιτροπές δεν έχουν λεφτά, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει το σχολικό συγκρότημα να μείνει χωρίς θέρμανση τώρα που χειμωνιάζει, καθώς το πετρέλαιο που υπάρχει στο λέβητα φθάνει για τρεις μόλις μέρες, όπως δήλωσε ο Αλέξανδρος, μαθητής της Γ΄ Λυκείου, τονίζοντας ωστόσο ότι κυρίαρχο αίτημα είναι η δωρεάν και δημόσια Παιδεία για όλα τα παιδιά για να μην οδηγούνται στην παραπαιδεία.

Ταυτόχρονα τάσσονται υπέρ της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, αφού όπως ανέφερε κάποιος άλλος μαθητής υπάρχουν «κάποιοι καθηγητές που βαριούνται να κάνουν μάθημα, θεωρούν τραγική τη δουλειά τους», με αποτέλεσμα, «να μπαίνει καθηγητής και να λέει: εάν αυτά τα κάνατε στο φροντιστήριο να προχωρήσουμε παρακάτω γιατί δεν προλαβαίνουμε να βγάλουμε την ύλη», σημειώνοντας ότι αυτό γίνεται την ώρα που πολλά παιδιά δεν έχουν τη δυνατότητα να πηγαίνουν σε φροντιστήρια γιατί οι γονείς τους δεν μπορούν να διαθέσουν 260-300 ευρώ, αλλά και διότι «δεν μπορεί συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Μάς έχουν κάνει να θεωρούμε το σχολείο δεύτερο στη ζωή μας και πρωτεύον το φροντιστήριο».

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ στον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.