Ο 25χρονος ανθυπολοχαγός Αλέξανδρος Κασιδιάρης και οι φίλοι του συνεπλάκησαν με παρέα Αλβανών σε φαστ φουντ. – Οι αστυνομικοί που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν το επεισόδιο, βρήκαν στην κατοχή του 25χρονου πιστόλι και τρεις σφαίρες στο πάτωμα

Φωτογραφία από το gossip-tv. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ο εικονιζόμενος είναι ο Αλέξανδρος Κασιδιάρης, αδελφός του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλ. Κασιδιάρη   Μια μεταμεσονύκτια συμπλοκή με παρέα Αλβανών σε φαστ φουντ, τρεις σφαίρες που έπεσαν στο πάτωμα για εκφοβισμό, ένα όπλο σκοποβολής που βγήκε από το τσαντάκι μέσης και ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας, αυτόπτης μάρτυρας των παραπάνω, συνθέτουν το σκηνικό μέσα στο οποίο συνελήφθη τα ξημερώματα της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη ο ανθυπολοχαγός των ειδικών δυνάμεων του στρατού, Αλέξανδρος Κασιδιάρης, αδελφός του βουλευτή και εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.

Το όπλο, που βρέθηκε στην κατοχή του 25χρονου στρατιωτικού και δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν «τραβήχτηκε» κατά τη διάρκεια της λογομαχίας, το κατείχε νόμιμα, αλλά είχε παραβιάσει την άδεια οπλοφορίας, που προβλέπει ότι μπορεί να το έχει μαζί του μόνο στο σκοπευτικό κέντρο και στη διαδρομή από και προς αυτό.

Ο Αλ. Κασιδιάρης παραπέμφθηκε στη στρατιωτική δικαιοσύνη, που διερευνά τις συνθήκες του επεισοδίου, ενώ παράλληλα ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, υποστράτηγος Κωνσταντίνος Γκίνης, διέταξε τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης εναντίον του, για να εξεταστούν τυχόν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες.

Το όπλο που έφερε πάνω του ο Αλέξανδρος Κασιδιάρης τύπου CZ 9 χιλιοστών

Το όπλο που έφερε πάνω του ο Αλέξανδρος Κασιδιάρης τύπου CZ 9 χιλιοστών

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό δεν έχουν διευκρινιστεί, με τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. να διαψεύδουν ότι υπήρξε οποιοδήποτε επεισόδιο και να δηλώνουν πως η αστυνομία κλήθηκε από κάποιον θαμώνα που έτυχε να δει το πιστόλι μέσα στο τσαντάκι «μπανάνα» του Κασιδιάρη. Ωστόσο, αυτόπτες μάρτυρες δίνουν διαφορετική εκδοχή όσων συνέβησαν.

Η ώρα πλησίαζε 5 τα ξημερώματα, όταν ο 25χρονος στρατιωτικός καθόταν σε γνωστό διανυκτερεύον τοστάδικο-κρεπερί της περιοχής Μαρτίου, μαζί με έναν συνάδελφό του και μια νεαρή γυναίκα, προφανώς μετά από νυχτερινή διασκέδαση.

Κυκλοφορεί και οπλοφορεί ο αδελφός του Κασιδιάρη

Σε άλλο τραπέζι βρισκόταν μια παρέα 4-5 Αλβανών, τακτικών θαμώνων του καταστήματος. Κάποια στιγμή, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, οι δύο παρέες άρχισαν να λογομαχούν, γιατί ο αδερφός του Κασιδιάρη θεώρησε ότι ένας από τους Αλβανούς τον… κοίταζε και παρεξηγήθηκε…

Τον… κοίταζε
Σύμφωνα με υπάλληλο του καταστήματος, ο Αλ. Κασιδιάρης ζήτησε τον λόγο από έναν Αλβανό της άλλης παρέας γιατί τον κοίταζε επίμονα. Κατά τη διάρκεια της λογομαχίας, σύμφωνα με την ίδια πηγή, έπεσαν περιέργως(;) στο πάτωμα από το τραπέζι όπου καθόταν ο Κασιδιάρης τρεις ή τέσσερις σφαίρες. «Δεν ξέρω αν το έκαναν για εκφοβισμό ή αν έπεσαν από κάποιον», είπε στο «Εθνος» ο υπάλληλος, ο οποίος δεν είδε να βγαίνει κάποιο όπλο.

Οι θαμώνες τρίτου τραπεζιού, μεταξύ των οποίων και ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας, βλέποντας το επεισόδιο και τις σφαίρες να πέφτουν στο πάτωμα, κάλεσαν την Ασφάλεια. Οι αστυνομικοί του Τ.Α. Ανάληψης, που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση, κατέφθασαν μέσα σε διάστημα δύο λεπτών, έβγαλαν τους εμπλεκόμενους έξω και τους υπέβαλαν σε σωματικό έλεγχο, κατά τον οποίο βρέθηκε το όπλο στο τσαντάκι του Αλ. Κασιδιάρη.

ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΕΣ
Παραβίασε την άδεια οπλοφορίας

Ο Αλ. Κασιδιάρης, που υπηρετεί στους αλεξιπτωτιστές, βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στο κέντρο εκπαίδευσης ειδικών δυνάμεων της Ρεντίνας, έξω από τη Θεσσαλονίκη. Κατείχε άδεια οπλοφορίας για το σκοπευτικό όπλο, τύπου CZ 9 χιλιοστών, που βρέθηκε πάνω του, αλλά η άδεια περιλαμβάνει τον περιοριστικό όρο της κατοχής του μόνο στο σπίτι, στο σκοπευτήριο και στη μεταξύ τους διαδρομή.

Επιπλέον, κατά τη μεταφορά πρέπει να είναι αποσυναρμολογημένο μέσα σε θήκη, με τις σφαίρες σε χωριστό σημείο. Ο Αλέξανδρος Κασιδιάρης παραπέμφθηκε από την αστυνομία στη στρατονομία και από εκεί στον ειδικό εισαγγελέα, ο οποίος κίνησε σε βάρος του την προβλεπόμενη διαδικασία και τον άφησε ελεύθερο.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ

ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
Τι ισχύει για τα σκοπευτικά όπλα

Υποχρεωτικά σε χρηματοκιβώτιο θα πρέπει να φυλάσσονται τα σκοπευτικά όπλα, σύμφωνα με τον νόμο, όπως εξηγούν οι υπεύθυνοι της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, ενώ η μεταφορά τους επιτρέπεται μόνο από την οικία του κατόχου προς το σκοπευτήριο για προπόνηση ή συμμετοχή σε αγώνες και αντίστροφα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις το όπλο θα πρέπει να είναι τοποθετημένο σε ειδικό βαλιτσάκι. Οι κανονισμοί διαφέρουν από τους όρους οπλοφορίας οι οποίοι επιτρέπουν τη μεταφορά του όπλου εκτός οικίας για λόγους αυτοάμυνας.

Τα όπλα θα πρέπει να φυλάσσονται και να μεταφέρονται κενά φυσιγγίων εντός οπλοθήκης, ενώ τα φυσίγγια -σε καθορισμένο αριθμό ανά όπλο βάσει του νόμου- θα πρέπει επίσης να φυλάσσονται σε χρηματοκιβώτιο.

Παράλληλα η νομοθεσία ορίζει ότι οι κάτοχοι όπλων σκοποβολής υποχρεούνται να λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα προς πρόληψη ατυχήματος ή κλοπής -γεγονός που προϋποθέτει τη μη έκθεσή τους σε κοινή θέα- και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των αστυνομικών οργάνων και των σκοπευτηρίων για τη χρήση και την ασφαλή φύλαξη των όπλων.

Κ. ΡΟΒΒΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.