Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου–Αώου και Πίνδου, συμμετέχοντας στη φετινή «Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών», που συντονίζει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (Ε.Ο.Ε.), διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά, δύο εκδηλώσεις :

  • την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 09:00 – 13:00, στο Κέντρο Πληροφόρησης Μαυραναίων στα Γρεβενά και
  • την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 10.00 – 14.00, στο Κέντρο Πληροφόρησης Ασπραγγέλων στο Ζαγόρι.

Οι  εκδηλώσεις απευθύνονται σε όλους όσους θέλουν να ενημερωθούν και να γνωρίσουν καλύτερα τα πουλιά και τις αξίες της φύσης γενικότερα και περιλαμβάνουν: παρουσιάσεις – προβολές για το Εθνικό Πάρκο και τα πουλιά, παρατήρηση πουλιών με συνοδούς ορνιθολόγους (κιάλια, τηλεσκόπιο κ.ά.), κατασκευή φωλιών και ταϊστρών και περιβαλλοντικά παιχνίδια για παιδιά. Για πρώτη φορά στην εκδήλωση στο Κέντρο Πληροφόρησης Ασπραγγέλων θα συμμετέχει και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού (ΚΔΑΠ ΡΟΔΑ) του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών με την αφήγηση ενός σχετικού παραμυθιού στους μικρούς και μεγάλους συμμετέχοντες.

Η Γιορτή των Πουλιών γιορτάζεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 30 Ευρωπαϊκές χώρες, στις αρχές του Οκτώβρη, και αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που αφορούν τα πουλιά και τους βιοτόπους τους. Ειδικότερα φέτος η γιορτή εστιάζεται στα μεταναστευτικά πουλιά και στους βιοτόπους τους.

Περιμένουμε και φέτος με χαρά τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας, να συμμετάσχουν στη σημαντική αυτή πανευρωπαϊκή γιορτή γνωρίζοντας καλύτερα  το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου και τον κόσμο των πουλιών μέσα από μια διασκεδαστική εμπειρία.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Πληροφόρησης Ασπραγγέλων, στα τηλ. 2653022241, 2653022245 και στο Κέντρο Πληροφόρησης Μαυραναίων, στο τηλέφωνο 2462387563.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.