Οι χειρισμοί που γίνονται οδηγούν στην όξυνση της κρίσης

http://www.newsbeast.gr/files/temp/7869F96468931A41B4608E3250A181A6.jpgΗ τελική λύση που ετοιμάζουν για την Ελλάδα θα σηματοδοτήσει μια νέα, εθνικά επώδυνη περίοδο για τη χώρα.
Είναι θέμα λίγων εβδομάδων οι εκβιασμοί και οι απειλές να επανέλθουν στο προσκήνιο, με μεγάλο πρωταγωνιστή και πάλι το Βερολίνο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα», μόλις ψηφιστούν τα νέα μέτρα και ξεκινήσει η εφαρμογή τους, στο επίκεντρο της νέας επίθεσης θα βρεθεί η λεγόμενη «τελική λύση» για τη χώρα μας, δεδομένου ότι κατά κοινή ομολογία το πρόγραμμα που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει την κρίση, αλλά οδηγεί τη χώρα στην αποσάθρωση.

Ήδη, όπως αναφέρεται στα «Επίκαιρα», κορυφαίοι παράγοντες της Γερμανίας, όπως ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο πρόεδρος των Γερμανών βιομηχάνων, Χανς Πέτερ Κάιτελ, το Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου του Κιέλου αλλά και η ίδια η Άνγκελα Μέρκελ, προϊδεάζουν ότι η τελική λύση θα είναι η μετατροπή της χώρας όχι απλά σε Ειδική Οικονομική Ζώνη, αλλά και σε διοικητικό προτεκτοράτο της Γερμανίας.

Αν και αποφεύγουν να δηλώσουν ότι επιδιώκουν τη μετατροπή της Ελλάδας σε γερμανικό προτεκτοράτο, για να μην ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων, ωστόσο στο σύνολό τους οι Γερμανοί αξιωματούχοι κάνουν λόγο για Ευρωπαίους που θα αναλάβουν την καθοδήγηση της χώρας.

«Στο στόχαστρο»

Ο Μάρτιν Σουλτς, σε πολλές, επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του, αναφερόμενος στην Ελλάδα κάνει λόγο για «μια ασυνήθιστη χώρα», που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με συνηθισμένο τρόπο και τονίζει απροκάλυπτα ότι την ευθύνη πρέπει να την αναλάβουν «Ευρωπαίοι», δηλαδή Γερμανοί.

Οι δηλώσεις Σουλτς, σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού, προκάλεσαν ιδιαίτερη ένταση και κατά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, την προηγούμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες.

Ο ρόλος Ράιχενμπαχ

Εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο, και μάλιστα με απόφαση Συνόδου Κορυφής, η Μέρκελ επέβαλε τον Χορστ Ράιχενμπαχ στην Ελλάδα, σε μια προσπάθεια επιτήρησης της χώρας.

Στόχος του Γερμανού τεχνοκράτη, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι να συμβάλει στην ανασυγκρότηση του ελληνικού κράτους στον τομέα των μεταρρυθμίσεων, ώστε αυτό να καταστεί παραγωγικό και αποτελεσματικό.

Όπως αναφέρεται μάλιστα στο δημοσίευμα, ο Ράιχενμπαχ προετοιμάζει το έδαφος, όπως και ο Γερμανός υφυπουργός, Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, για την «τελική λύση», την απόλυτη, δηλαδή, χειραγώγηση για να εξυπηρετηθούν τα πολιτικά και οικονομικά σχέδια του Βερολίνου.

Προς την ίδια κατεύθυνση, και μάλιστα με επιστημονικό τρόπο, κινείται μελέτη του Πανεπιστημίου του Κιέλου, το οποίο πολλές φορές λειτουργεί και ως σύμβουλος της κυβέρνησης Μέρκελ.

Η πολιτική λύση

Στη γραμμή αυτή κινούνται πλέον πολλοί μέσα στο γερμανικό πολιτικό σύστημα, ενώ όλα δείχνουν ότι η συγκεκριμένη υπόθεση θα αναδειχθεί ίσως στην κορυφαία σύγκρουση εντός της χώρας από τις πολιτικές δυνάμεις.

Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα και οι χειρισμοί που γίνονται τόσο στο ευρωπαϊκό πλαίσιο όσο και από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην όξυνση της κρίσης, στην αποσάθρωση του κράτους, στην αδυναμία διοίκησης ενός δημόσιου τομέα που απλά ούτως ή άλλως δεν λειτουργεί.

Το ελληνικό κράτος δεν θα μπορεί, βάσει σχεδίου, να εξυπηρετήσει βασικές ανάγκες των πολιτών του, ώστε από θέση πλήρους αδυναμίας θα παραδοθεί στις ορέξεις των Γερμανών.

www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.