Προτείνει να παραπεμφθούν 12 για Βατοπαίδι

Την παραπομπή σε δίκη των 12 από τους 32 κατηγορούμενους που ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο του Βατοπαιδίου εισηγείται στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας εφετών, με μια πρόταση 500 σελίδων.

Κατά την κρίση του εισαγγελέα Π. Μαντζούνη, οι ηθικοί αυτουργοί στην απιστία που τελέστηκε σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου ήταν οι μοναχοί Εφραίμ και Αρσένιος, ενώ οι φυσικοί αυτουργοί της απιστίας ήταν 10 από τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου οι οποίοι “παρερμήνευσαν συνειδητά τα χρυσόβουλα που επικαλέστηκε η Μονή Βατοπαιδίου ως τίτλους ιδιοκτησίας ζημιώνοντας με την πράξη τους το ελληνικό Δημόσιο”.

Μεταξύ των προσώπων που προτείνει ο εισαγγελέας να μην καθήσουν στο εδώλιο είναι ο πρώην διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού Γιάννης Αγγέλου, η συμβολαιογράφος Αικατερίνη Πελέκη και ο πατέρας της Διονύσιος, καθώς και ο επιχειρηματίας Αθανάσιος Πάπιστας.

Megatv.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.