Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

12 προτείνει ο Εισαγγελέας να παραπεμφθούν για το Βατοπαίδι…

2 Οκτωβρίου, 2012 by Χρήστος Μίμης

Προτείνει να παραπεμφθούν 12 για Βατοπαίδι

Την παραπομπή σε δίκη των 12 από τους 32 κατηγορούμενους που ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο του Βατοπαιδίου εισηγείται στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας εφετών, με μια πρόταση 500 σελίδων.

Κατά την κρίση του εισαγγελέα Π. Μαντζούνη, οι ηθικοί αυτουργοί στην απιστία που τελέστηκε σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου ήταν οι μοναχοί Εφραίμ και Αρσένιος, ενώ οι φυσικοί αυτουργοί της απιστίας ήταν 10 από τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου οι οποίοι “παρερμήνευσαν συνειδητά τα χρυσόβουλα που επικαλέστηκε η Μονή Βατοπαιδίου ως τίτλους ιδιοκτησίας ζημιώνοντας με την πράξη τους το ελληνικό Δημόσιο”.

Μεταξύ των προσώπων που προτείνει ο εισαγγελέας να μην καθήσουν στο εδώλιο είναι ο πρώην διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού Γιάννης Αγγέλου, η συμβολαιογράφος Αικατερίνη Πελέκη και ο πατέρας της Διονύσιος, καθώς και ο επιχειρηματίας Αθανάσιος Πάπιστας.

Megatv.com

This entry was posted on Τρίτη, 2 Οκτωβρίου, 2012 at 17:02 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply