Οι αστυνομικές αρχές τον συνέλαβαν σπίτι του λίγο πριν την απολογία του στον ανακριτή

Συνελήφθη ο πρώην γ.γ.  εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος

Συνελήφθη αργά το βράδυ της Τρίτης, στο σπίτι του στην Κηφισιά ο πρώην Γενικός Γραμματέας Εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας και στενός συνεργάτης του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, Ιωάννης Σμπώκος.

Πριν από τη σύλληψή του είχε πραγματοποιηθεί έρευνα τόσο στο γραφείο του στους Αμπελόκηπους όσο και στο σπίτι του στην Κηφισιά. Η έρευνα και η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, όπως είχε συμβεί και στην περίπτωση Τσοχατζόπουλου, κατόπιν εισαγγελικής εντολής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας η σύλληψη έγινε γιατί ο κ. Σμπώκος κατηγορείται για πράξη νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από κοινού κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Ο κ. Σμπώκος κατηγορείται στην υπόθεση του σκανδάλου με πρωταγωνιστή τον Ακη Τσοχατζόπουλου και συγκεκριμένα για είσπραξη μιζών ύψους 40 εκατ. ευρώ το οποίο και κατάφερε να διπλασιάσει επενδύοντάς το.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος μιλώντας πρόσφατα στο «Βήμα» είχε αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξή του στο σκάνδαλο Τσοχατζόπουλου, δηλώνοντας άγνοια και για τις σημειώσεις από το αρχείο του Ακη που τον αφορούσαν.

Ο κ. Σμπώκος εμφανίστηκε ενώπιον του ανακριτή κ. Γαβριήλ Μαλλή ο οποίος ερευνά την υπόθεση Τσοχατζόπουλου την περασμένη Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου και ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την προσεχή Παρασκευή 5 Οκτωβρίου αλλά στο μεταξύ συνελήφθη.

Λαμπρόπουλος Β. Γ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.