Μπερδεύτηκε στα καλώδια της ΔΕΗ και προκάλεσε τοπικό μπλακ-άουτ

«Ελ. Βενιζέλος»: Ενα μπαλόνι έθεσε εκτός λειτουργίας το σύστημα ραντάρ

Ένα μπαλόνι που ξέφυγε από τα χέρια ενός παιδιού στην περιοχή της Γλυφάδας και μπερδεύτηκε στα καλώδια της ΔΕΗ ήταν αρκετό για να προκαλέσει το μεσημέρι του Σαββάτου τοπικό μπλακ άουτ και σοβαρά προβλήματα στις πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Στο σύνολο των αεροδρομίων της χώρας χάθηκε ξαφνικά η εικόνα από το σύστημα των ραντάρ μαζί με τα περίπου 20 αεροσκάφη που την ώρα εκείνη βρίσκονταν στον ελληνικό εναέριο χώρο, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».

Τα αεροσκάφη δεν μπορούσαν να προσγειωθούν ούτε να απογειωθούν, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολύωρες καθυστερήσεις. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι καθυστερήσεις στις αφίξεις και στις αναχωρήσεις έφτασαν τις τρεις ή τέσσερις ώρες.

Το πρόβλημα εμφανίστηκε λόγω της ξαφνικής διακοπής του ρεύματος της ΔΕΗ (όταν μπερδεύτηκε
το παιδικό μπαλόνι στα καλώδια) στην ευρύτερη περιοχή του Ελληνικού, όπου βρίσκεται η «καρδιά» του συστήματος ραντάρ του Κέντρου Ελέγχου Περιοχής Αθηνών – Θεσσαλονίκης (ΚΕΠΑΘ).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.