Κόβονται κατά 30 ευρώ οι συντάξεις του ΟΓΑ

http://www.newsbeast.gr/files/temp/40E9DEDED584E6FD7AA7F589C6A62CF0.jpg
Στο «σκληρό» πακέτο μέτρων, το οποίο συζητούν σήμερα οι πολιτικοί αρχηγοί, περιλαμβάνονται και 15.000 αποχωρήσεις υπαλλήλων από τον δημόσιο τομέα μέσω του μοντέλου της διαθεσιμότητας.

Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, 3.000 υπάλληλοι που έχουν υποπέσει σε παραπτώματα αλλά και 12.000 οι οποίοι έπειτα από αξιολόγηση δεν κρίθηκαν ικανοί, θα αποχωρήσουν από το δημόσιο τομέα έπειτα από διάστημα ενός έτους κατά τη διάρκεια του οποίου θα λαμβάνουν το 75% του βασικού μισθού τους.

Στην κυβέρνηση έχουν καταλήξει στη μείωση των συντάξεων του ΟΓΑ κατά 30 ευρώ το μήνα, με παράλληλη διάσωση των δώρων σε αγρότες αλλά και σε όσους συνταξιούχους λαμβάνουν την κατώτατη σύνταξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πακέτο των μέτρων προβλέπει δραστικές αλλαγές στο καθεστώς με βάση το οποίο φορολογούνται σήμερα οι ελεύθεροι επαγγελματίες με την καθιέρωση ενιαίου φορολογικού συντελεστή 35% επί των κερδών τους.

Επίσης, προβλέπεται μείωση στο 35% από 45% σήμερα του ανώτατου φορολογικού συντελεστή της κλίμακας φορολογίας εισοδήματος, με βάση την οποία φορολογούνται τα εισοδήματα των μισθωτών και των συνταξιούχων για τους οποίους θα διατηρηθεί το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ.

www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.