Συνάντηση Αβραμόπουλου - Χ. Κλίντον

Με την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών θα συναντηθεί το βράδυ της Τρίτης στη Νέα Υόρκη ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στο πλαίσιο δείπνου Διατλαντικού Διαλόγου που παραθέτει η κα. Κλίντον.

Εντός της ημέρας, επίσης, ξεκινούν οι εργασίες της 67ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, με ομιλίες του γενικού γραμματέα, Μπαν Κι-μουν και του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα.

Στο πλαίσιο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, ο κ. Αβραμόπουλος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια και την υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, ενώ θα έχει επαφές με ομολόγους του από το Αζερμπαϊτζάν, τη Λιβύη, καθώς και με τον εκπρόσωπο του Κοσόβου.

Ο κ. Αβραμόπουλος θα παρακαθίσει σε γεύμα που θα παραθέσει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ προς τιμήν των επικεφαλής των Αντιπροσωπειών και στη συνέχεια θα συμμετάσχει στη συντονιστική συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας, Κάθριν ‘Αστον.

Επίσης, θα συναντηθεί με επικεφαλής ομογενειακών φορέων στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί με τους Έλληνες της Διασποράς στις ΗΠΑ.

Ήδη, ο υπουργός Εξωτερικών σε συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών μετέφερε τις θέσεις της Ελλάδας για το Κυπριακό και την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.