http://img.protothema.gr/75D8326E2E9013323F7164007923D406.jpgΤελικά κάτω από το βάρος των δυσμενών για τον Παναθηναϊκό εξελίξεων σε αγωνιστικό και οικονομικό επίπεδο ο Γιάννης Αλαφούζος «πήρε τα’ όπλο του» και ανέλαβε τα ηνία της ΠΑΕ αναλαμβάνοντας την προεδρία μετά από ψηφοφορία που έγινε στο ΔΣ των πρασίνων.

Στο νέο διοικητικό σχήμα θέση αντιπροέδρου  έχει ο Χρήστος Παναγόπουλος, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Στράτο Σωπήλη. Στη θέση τους παρέμειναν οι Λεωνίδας Πολέμης και Βασίλης Κωνσταντίνου που είχαν και στο προηγούμενο σχήμα το ρόλο των αντιπροέδρων.

Ο Κώστας Ελευθεράκης θα συνεχίσει να εκτελεί χρέη τεχνικού συμβούλου της ομάδας.

Επίσης κοντά στην ομάδα ως σύμβουλος του Γ.Αλαφούζου παραμένει ο Δημήτρης Γόντικας. Ο Νίκος Μακρόπουλος, γιος του προέδρου του Ερασιτέχνη, Αχιλλέα θα είναι το 20ο μέλος του νέου σχήματος.

Τέλος, στο ΔΣ της ΓΗΠΕΛ. προστέθηκαν οι Ηρειώτης, Σωπήλης, Γεωργίου και Μπούτσικας
Στις πρώτες του δηλώσεις ως πρόεδρος του ΠΑΟ, ο Γιάννης Αλαφούζος έθεσε ως βασικό στόχο την αντιμετώπιση των οικονομικών δυσκολιών και υπογράμμισε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνεργάτες του θα παλέψουν μέχρι τέλους για την ανάκαμψη του Παναθηναϊκού ο Γιάννης Αλαφούζος.

Επίσης στήριξε για μία ακόμη φορά τον Ζεσουάλδο Φερέιρα ενώ έκανε λόγο για έλλειψη τύχης που κατατρέχει την ομάδα.

Αναλυτικά ο Γιάννης Αλαφούζος δήλωσε:

«Δεν είναι αλλαγή σελίδας είναι συνέχεια της διοίκησης του κυρίου Γόντικα στα χνάρια της δουλειάς του που ήταν στα χνάρια της προσπάθειας που κάναμε. Πρώτος μας στόχος είναι να αντιμετωπίσουμε τις οικονομικές δυσκολίες. Φέτος με την ΑΜΚ θα έχουμε όσα έξοδα όσα και έσοδα. Έχουν μπει 2.5εκ. και αυτό καλύπτει το άνοιγμα που έχει γίνει. Κουβαλάμε ένα χρέος, όμως, και ελπίζουμε ότι μέχρι το τέλος θα το έχουμε μειώσει. Αυτό είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο θέμα, γιατί υπάρχουν θέματα ΟΥΕΦΑ, οι παίκτες είναι απλήρωτοι. Και αν θέλετε όλα αυτά τα πράγματα συντελούν σε μία κακή ψυχολογία. Πρέπει και εμείς σαν διοίκηση να βάλουμε πλάτη και ο προπονητής να βοηθήσει. Να έχουμε κατανόησει από το σύνολο.

Πρώτος  στόχος:

«Νομίζω ότι δεν έχουμε επιλογή καμία. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να στηρίξουμε την ομάδα μας, τους παίκτες μας και να δώσουμε όλη την εμπιστοσύνη μας στον προπονητή. Να έρθει ηρεμία στο ποδοσφαιρικό τμήμα για να μπορέσουν να αναπτύξουν τις ικανότητες τους. Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα έχει πέσει σε μία πολύ κακή συγκυρία. Αυτό την έχει επηρεάσει, θέλουμε να μας βοηθήσει και λίγο η τύχη. Εκτός βέβαια από τα λάθη που έχουν γίνει όταν η ομάδα δεν έπαιζε καλά. Έχετε δει την γκίνια που έχουμε στο γκολ, που δεν είναι και φυσιολογικό στο κάτω κάτω της γραφής. Ηρεμία, ψυχραιμία και προχωράμε μπροστά. Η ομάδα πρέπει να στηριχθεί».

Το οργανόγραμμα:

«Δεν έχουμε κάνει ουσιαστικές αλλαγές. Απλά ο κ. Παναγόπουλος θα συμμετέχει στη διοίκηση, θα εκπροσωπεί μαζί με τον κ.Κωνσταντίνου τον Παναθηναϊκό στη Σούπερ Λιγκ και την ΕΠΟ. Κατά τα άλλα δεν έχουμε γίνει αλλαγές».

Στήριξη στον Φερέιρα:

«Αυτό είναι προφανές. Είναι ένας πολύ έντιμος και έμπειρος προπονητής, πρέπει να θυμηθούμε την κατάσταση μας την Άνοιξη. Το είχε δηλώσει και ο ίδιος πως θέλει τρία χρόνια για να χτίσει μια μεγάλη ομάδα από την αρχή. Είναι προφανές πως η σημερινή ομάδα θα αποδώσει καλύτερο ποδόσφαιρο. Είναι θέμα συγκυρίας, είμαι ευτυχής που συνεργάζομαι με τον κ. Φερέιρα. Πιστεύω πως θα μας βγάλει από την δύσκολη θέση που βρισκόμαστε. Είναι σύνθετα τα προβλήματα. Οικονομικά, ένα σύστημα εχθρικό προς τον Παναθηναϊκό. Με τα αποτελέσματα χάνουμε και το δίκιο μας αλλά οι περισσότεροι από εσάς είστε φίλαθλοι, γνωρίζετε πως έχει δημιουργηθεί ένα σκηνικό που δεν είναι καθαρό, ούτε καλό. Ακούγεται και λέγεται ευρύτατα ότι υπάρχει θέμα διαιτησίας, δεν είμαστε καθόλου ικανοποιημένο από το επίπεδο της διαιτησίας. Ελπίζαμε ότι θα ήταν καλύτερα αλλά διαψευστήκαμε. Πρέπει πάνω από όλα να παίξουμε μπάλα καλύτερη. Και αν θέλετε και σύμπνοια».

Το δάνειο:
« Αυτές είναι γραμμές προεξόφλησης. Διαχειριζόμαστε καλύτερα τα έσοδα του Παναθηναϊκού. Δεν είναι ακριβώς δάνειο».

Η επιστροφή  Φιλιππίδη:
« Δεν έτυχε να μιλήσω με τον κ. Φιλιππίδη. Είναι συμπαθέστατος, όλοι τον συμπαθούν στον Παναθηναϊκό για αυτά που πέρασε. Ο κ. Γόντικας οπωσδήποτε θα είναι εδώ και θα μας βοηθήσει. Άλλωστε ο κ. Γόντικας μαζί με τον κ. Φερέιρα ήταν αυτοί που έφεραν τον Παναθηναϊκό στο σημείο να υπάρχει σήμερα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε που βρισκόμασταν. Που ήμασταν έτοιμοι για το πρωτοδικείο. Σήμερα είμαστε μια συντεταγμένη ομάδα, με κακά αποτέλεσματα τα οποία δεν αμφισβητεί κανείς».

Για τη Λεωφόρο:
«Δεν έχω κάτι νεότερο. Επιθυμία κάθε Παναθηναϊκού είναι να γυρίσουμε στη Λεωφόρο».

Μηνάς Τσαμόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.