Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος στην ευρύτερη περιοχή

Έμπαιναν στα σπίτια την ώρα που οι ιδιοκτήτες και οι ένοικοι κοιμόντουσαν. Άρπαζαν χρήματα, αντικείμενα αξίας και στο τέλος το κλειδί του ΙΧ του ιδιοκτήτη. Οι αρχές έβαλαν τέλος στη δράση τους και αποκαλύπτεται σήμερα Κυριακή πως έφτασε η ΕΛΑΣ στην εξάρθρωσή της συμμορίας.

Η συμμορία είχε διαπράξει περισσότερες από 48 ένοπλες ληστείες σε 24 σπίτια, 14 σούπερ μάρκετ, 9 κοσμηματοπωλεία και σε μία εταιρεία καθαρισμού της πρωτεύουσας.

Την περασμένη εβδομάδα, συνελήφθησαν ένας Ελληνας και πέντε Αλβανοί, ενώ ένας ακόμα συνεργός τους είχε συλληφθεί τον Οκτώβρη του 2011 και είχε οδηγηθεί στον Κορυδαλλό.

Από τους συνολικά επτά κατηγορούμενους, οι τέσσερις προφυλακίστηκαν.

Ως εγκέφαλος και συνδετικός κρίκος της εγκληματικής ομάδας φέρεται ο 30χρονος Ελληνας, ο οποίος φέρεται να ήταν και δημοτικός αστυνομικός αλλά αποτάχθηκε από το Σώμα.

Ήταν ο άνθρωπος αυτός ο οποίος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έφερε και τη μεγαλύτερη αντίσταση κατά τη σύλληψή του, την περασμένη Δευτέρα σε ένα κατάστημα επίπλων στο Μενίδι.

Πάνω του βρέθηκε ένα πλαστό δελτίο ταυτότητας, ενώ στο σπίτι του εντοπίστηκαν και πλαστές αστυνομικές σφραγίδες.

Όλοι τους είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και ενεργούσαν από κοινού και με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση.

“Οι δράστες έχουν την ίδια σωματική διάπλαση και αμφίεση, δηλαδή φορούν κουκούλες full face, γάντια μαύρα-γκρι με λευκά χαρακτηριστικά, μαύρα αθλητικά παπούτσια με λευκά κορδόνια και ο ένας από αυτούς ρολόι με πορτοκαλί λουράκι”, αναφέρεται στα έγγραφα της ΕΛΑΣ.

Όσο για τη δράση τους, δεν περιορίζονταν στις διαρρήξεις και στις κλοπές. Δεν δίσταζαν να πυροβολήσουν εναντίον των θυμάτων τους, είτε προς εκφοβισμό είτε για να σκοτώσουν. Ακόμα και εναντίον αστυνομικών είχαν πυροβολήσει, με σκοπό να αποφύγουν την καταδίωξη ή τον εγκλωβισμό τους.

Επιπλέον ήταν απίστευτα οργανωμένοι και προσεκτικοί. Κάθε φορά που κάποιος από τη συμμορία συλλαμβανόταν, η συμμορία απλώς ανέστειλε τη δράση της για μικρό ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Επίσης άλλαζαν τη σύνθεση της ομάδας, τη μεθοδολογία της ή ακόμα και τους στόχους της, με μοναδικό σκοπό να είναι πάρα πολύ δύσκολος όχι μόνο ο εντοπισμός και η σύλληψή τους, αλλά ακόμα και η ταυτοποίηση των υποθέσεων.

Τα σφάλματα που έκαναν και βοήθησαν την αστυνομία να φτάσει στη σύλληψή τους

Τέλειο έγκλημα δεν υπάρχει όπως δεν υπάρχει και ο άνθρωπος που δεν κάνει λάθη. Και τούτο αποδεικνύεται και στη συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς παρά την οργάνωση και την προσοχή που επεδείκνυε η συμμορία, τελικά δεν απέφυγε τα μοιραία για αυτήν σφάλματα.

Όπως αυτό της αμφίεσης. Τα μέλη της σπείρας είχαν ομοιομορφία αλλά φορούσαν ρούχα και παπούτσια άκρως χαρακτηριστικά, τα οποία εύκολα μπορούσαν να αποτυπωθούν ως στοιχείο.

Ένα ζευγάρι αθλητικά μαύρα παπούτσια με λευκά κορδόνια και λευκή σόλα, ένα ρολόι με πορτοκαλί λουράκι, μια μπλούζα με ένδειξη “PLATINUM”, μαύρα-γκρι γάντια με λευκά χαρακτηριστικά. Οι κακοποιοί δεν προέβλεψαν ότι η κοινή τους εμφάνιση θα βοηθούσε τους αστυνομικούς να ομαδοποιήσουν τις ληστείες που είχαν διαπράξει.

Τα ρούχα και τα παπούτσια βρέθηκαν στα σπίτια των κατηγορουμένων.

Ένα από τα σημαντικότερα λάθη ήταν πως σε μία από τις ληστείες, σε κοσμηματοπωλείο στα Πατήσια, το πρόσωπο του 30χρονου Έλληνα “εγκεφάλου” καταγράφηκε από τις κάμερες των γύρω καταστημάτων.

Λίγο πριν βάλει την κουκούλα για να εισβάλει στο μαγαζί, τα χαρακτηριστικά του φαίνεται να αποτυπώνονται στο οπτικό υλικό που έχει στη διάθεσή της η αστυνομία.

Τρίτο στοιχείο για την ΕΛΑΣ, ένα τατουάζ.

24χρονος Αλβανός υπήκοος δεν φρόντισε να κρύψει κατά τις εισβολές του το τατουάζ που είχε στο αριστερό του μπράτσο, κάτι το οποίο φυσικά δεν διέφυγε της προσοχής των αστυνομικών.

Είναι ο κακοποιός που φαίνεται να πυροβολεί τραυματίζοντας στο πόδι τον ιδιοκτήτη ο οποίος προσπάθησε να τους αποτρέψει ψεκάζοντάς τους με σπρέι πιπεριού.

Παρακάτω, όπως αποδεικνύεται, οι δράστες δεν φρόντιζαν να σβήσουν τα αποτυπώματά τους στα κλεμμένα αυτοκίνητα όταν τα παρατούσαν.

Μάλιστα, σε μία συγκεκριμένη περίπτωση, είχαν αφήσει μέσα σε ΙΧ 12 αποτσίγαρα και ένα γυάλινο μπουκάλι.

Τέλος, σημαντικό ρόλο έπαιξε και η άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών επικοινωνιών στις περιοχές όπου σημειώθηκαν οι 49 ληστείες, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το συμβάν.

Τα στοιχεία λένε πως οι κακοποιοί μιλούσαν ελεύθερα μεταξύ τους, κανονίζοντας τις λεπτομέρειες του ραντεβού και του “στόχου” τους.

Πηγή και φωτογραφίες: Το Έθνος της Κυριακής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.