Άσπρη μέρα απ’ την άσπρη βούλα!

Άσπρη μέρα απ’ την άσπρη βούλα!Χρειάστηκε το πρώτο του πέναλτι μετά από 538 ημέρες (!) για να δει άσπρη… μέρα στο πρωτάθλημα ο Άρης!

Με τον Νταβίντ Αγκάνθο να ευστοχεί από την άσπρη βούλα (57′) οι «κίτρινοι» πήραν την πρώτη νίκη της σεζόν, επικρατώντας 1-0 της Κέρκυρας στο «Κλεάνθης Βικελίδης», για την 4η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Ο Ισπανός με το δεύτερο τέρμα του, σε ισάριθμες εμφανίσεις με την κίτρινη φανέλα, καθάρισε για τους Θεσσαλονικείς.

Δεν κατάφεραν να ξεκολλήσουν από τον πάτο της βαθμολογίας οι Φαίακες.

Άλλοτε τέτοια ματς ο Άρης θα τα «καθάριζε» μόνο με την φανέλα. Τώρα πια πρέπει να την… ματώσει για να φύγει από το γήπεδο με τη νίκη. Την πρώτη της σεζόν, έστω και καθυστερημένα. Τα γκάζια του Κατσαβάκη «να δούμε ποιοι αντέχουν» έμοιαζαν να λειτουργούν θετικά.

Οι «κίτρινοι» ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και δημιούργησαν ευκαιρίες για την επίτευξη ενός τέρματος. Απέναντί τους όμως είχαν την εξίσου απελπισμένη για βαθμούς και ένα θετικό αποτέλεσμα που θα την ξεκολλούσε από τον πάτο της βαθμολογίας, Κέρκυρα. Και έναν Αναστασόπουλο σε ετοιμότητα όποτε χρειάστηκε. Στον Έλληνα τερματοφύλακα σταμάτησαν οι όποιες αξιόλογες προσπάθειες έγιναν από τους Θεσσαλονικείς, με τους Αγκάνθο και Καπετάνο να έχουν τις πιο χαρακτηριστικές στο πρώτο ημίχρονο.

Στο ίδιο διάστημα είχαν έντονα παράπονα από την διαιτησία. Άλλα δικαίως και άλλα αδίκως. Σε μια από τις φάσεις στις οποίες διαμαρτύρονται, φαίνεται πως έπρεπε να καταλογιστεί πέναλτι σε χτύπημα του Ζουμπουλάκη στον Γιαννιώτα. Οι αριθμοί λένε την αλήθεια όσον αφορά την ομάδα που κυριάρχησε: 9-1 οι τελικές προσπάθειες, 60%-40% η κατοχή της μπάλας. Αυτή η υπεροχή δεν του απέφερε και το προβάδισμα.

Το χαμόγελο στα χείλη των φίλων του Άρη, ήρθε με ανέλπιστο τρόπο. Όχι διότι δεν υπήρχε παράβαση στο μαρκάρισμα του Χαμπλ στον Ψυχογιό, αλλά διότι αυτό ήταν το πρώτο κερδισμένο πέναλτι μετά από 538 ημέρες! Ο Αγκάνθο ευστόχησε από την άσπρη βούλα και πέρα από τις βάσεις για την πρώτη φετινή νίκη, πιστοποίησε και στο δεύτερη εμφάνισή του ότι η επίθεση της ομάδας μπορεί να στηριχτεί πάνω του.

Βεβαίως χρειάζεται περισσότερη δουλειά, καθώς τον Άρη τον περιμένουν πολύ δυσκολότεροι αντίπαλοι. Η Κέρκυρα προσπάθησε να κάνει τη ζημιά στο τέλος, αλλά ο Βελλίδης -στην επιστροφή του κάτω από τα δοκάρια- είχε σωτήριες επεμβάσεις.

ΑΡΗΣ (Μάκης Κατσαβάκης): Βελλίδης, Παπαζαχαρίας, Καζναφέρης, Αγκάνθο, Καπετάνος (90+2’), Γκέσιος (46’ Σουνάς), Πουλίδο, Γιαννιώτας, Νταμαρλής (82’ Μαργαρίτης), Ψυχογιός, Κοέλιο.

Στον πάγκο: Διούδης Γιαννίτσης, Παπαστεριανός, Ασλανίδης.
Δείτε το Βίντεο
ΚΕΡΚΥΡΑ (Άκης Μάντζιος): Αναστασόπουλος, Βενέτης, Καραλής, Ηλιάδης, Αγρίτης (67’ Γιάντσης), Μπάρκογλου, Λεόν (52’ Νάστος), Έντερ, Χαμπλ (78’ Διαμαντόπουλος), Κοντοδήμος, Ζουμπουλάκης.

Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Παπαδήμας, Μπουκουβάλας, Κρητικός.

Διαιτητής: Κύζας (Δράμας)
Βοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Βέρρης (Λέσβου)
Γήπεδο: «Κλεάνθης Βικελίδης»

Παναγιώτης Σγαρδέλης

Μπαμ και… πάτο η ΑΕΚ!

Μπαμ και… πάτο!Η σκέψη που έδιωχνε τόσο καιρό από το μυαλό της είναι πλέον πραγματικότητα για την ΑΕΚ.

Η επιπόλαιη Ένωση… όπλισε δυο φορές τα χέρια του ΟΦΗ και του επέτρεψε με δυο «μπαλωθιές» από τη βούλα του πέναλτι (17’ Σίσιτς, 42’ Ιωαννίδης) να τη στείλει με το 2-1 στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Τα τραγικά ατομικά λάθη και το τεράστιο άγχος δεν επέτρεψαν στους «κιτρινόμαυρους» να πετύχουν κάτι παραπάνω από τη μείωση του σκορ (43’) με τον Φουρτάδο.

Πώς έπαιξε

Όσες εκπλήξεις απέφυγε στα πρώτα παιχνίδια της ΑΕΚ έκανε… μαζεμένες στη σημερινή ενδεκάδα της ΑΕΚ ο Βαγγέλης Βλάχος. Ο προπονητής της «Ένωσης» λοιπόν ξεκίνησε τον Αραμπατζή αντί του Κωνσταντόπουλο, προτίμησε τον Γροντή αντί του Γκερέιρο ενώ -πέραν του Κατίδη- ξεκίνησε τον Φουρτάδο (και όχι τον Κατσικοκέρη) στην κορυφή της επίθεσης.

Κάπως έτσι, το 4-2-3-1 της «Ένωσης» διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Αραμπατζής και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Κοντοές, Γιάγκο, Κουτρουμπής και Αρκούδας. Στα χαφ βρέθηκαν οι Ρίκκα-Κορδέρο, στην τριάδα μπροστά τους οι Κατίδης (αριστερά), Γροντής (επιτελικός) και Φούντας (δεξιά) και προωθημένος ο Φουρτάδο.

Το νέο ότι δεν θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν από κοντά την ομάδα τους ήχησε άσχημα στους Κρητικούς φίλους της ΑΕΚ. Και στο γήπεδο να ήταν όμως, δύσκολα θα την έβλεπαν από κοντά. Διότι στην εστία πίσω από την οποία θα κάθονταν, σπανίως πλησίαζε. Κι ας προσπάθησε ο Βλάχος να της δώσει ταχύτητα (με τις πολλές αλλαγές που έκανε). Την ηρεμία να αλλάξουν περισσότερες από 2-3 σερί πάσες δεν μπορούσε να τη δώσει στους παίκτες του.

Τα χειρότερα ωστόσο διαδραματίστηκαν στο… άλλο μισό του γηπέδου για την «Ένωση». Εκεί όπου οι αμυντικοί της συναγωνίζονταν ποιος θα κάνει μεγαλύτερη γκέλα. Ο Κουτρουμπής που πάσαρε σε αντίπαλο (Ιωαννίδη); Ο Κορδέρο που τον ανέτρεψε αναίτια κι επέτρεψε στον Σίσιτς να βάλει μπροστά τον ΟΦΗ; Ή ο Αρκούδας που ανέτρεψε… ακόμα πιο αναίτια τον Σλοβένο κι έφερε δεύτερη εκτέλεση (του Ιωαννίδη) από τη βούλα; Ευτυχώς για την ΑΕΚ, ο Φουρτάδο έβαλε -όχι το χεράκι- αλλά το ποδαράκι του και οι «κιτρινόμαυροι» έμειναν στο ματς.

Βλέποντας την εικόνα της ομάδας του, ο Βλάχος δεν έχασε καθόλου χρόνο πριν τα παίξει όλα για όλα. Μέσα λοιπόν ο Κατσικοκέρης (αντί του Φούντα), μέσα και ο Γκερέιρο (αντί του Κορδέρο). Και η ΑΕΚ… σαν να σάλεψε λιγάκι. Γυρίζοντας καλά πλέον την μπάλα (με τη βοήθεια και του ανεβασμένου Γροντή). Κλείνοντας τον ΟΦΗ. Αλλά και βλέποντας το χάρο με τα μάτια της στις φαρμακερές αντεπιθέσεις των Κρητικών.

Αφού ο Αραμπατζής λοιπόν νίκησε σε δυο τετ α τετ τον (άπιαστο από αριστερά) Σίσιτς, η «Ένωση» εγκαταστάθηκε στην αντίπαλη περιοχή. Χωρίς τον Κατσικοκέρη που τραυματίστηκε -αλλά με τον διαβολεμένο Νικολιά. Ούτε ο Θεός, ούτε ο διάβολος όμως ήθελε ν’ αποφύγει η ΑΕΚ το μοιραίο. Αυτό που σφραγίστηκε από τις εξαιρετικές επεμβάσεις του Γουναρίδη (σε όποιες φάσεις παρήγαγε η άναρχη πίεση) και την έφερε στριμωγμένη πια στον πάτο της βαθμολογίας.

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Γουναρίδης, Μονιάκης, Χαριτωνίδης, Σόουζα, Ζαχαράκης, Βερόν, Ιωαννίδης (87’ Κουρδάκης), Μπανούσης (84’ Λαμπρόπουλος), Κουτσιανικούλης (57’ Καπουράνης), Σίσιτς, Παπάζογλου

Στον πάγκο έμειναν οι: Αγριμάκης, Ζορμπάς, Βάντο, Λαμπρόπουλος, Βιτώρος

ΑΕΚ (Βαγγέλης Βλάχος): Αραμπατζής, Κοντοές, Γιάγκο, Κουτρουμπής, Αρκούδας, Ρίκκα, Κορδέρο (46’ Γκερέιρο), Κατίδης, Γροντής, Φούντας (46’ Κατσικοκέρης, 76’ λ.τ. Νικολιάς), Φουρτάδο

Στον πάγκο έμειναν οι: Κωνσταντόπουλος, Φέτσης, Μπουγαΐδης, Κουρέλλας

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θάνος (Γρεβενών)
ΒΟΗΘΟΙ: Κούλα (Μακεδονίας), Γεωργιάδης (Κοζάνης)

ΓΗΠΕΔΟ: «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης»

Γιώργος Μαραθιανός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.