Κατόπιν όμως απέκτησε μεγάλη αξιοπιστία και έγινε ο αγαπημένος των πλουσίων

Ο πλοίαρχος του Τιτανικού είχε κοπεί αρχικά στις εξετάσεις πλοήγησης

Ο πλοίαρχος του θρυλικού Τιτανικού, του πλοίου που συγκρούστηκε με το παγόβουνο και βυθίστηκε, στο παρθενικό του ταξίδι το 1912, απέτυχε την πρώτη φορά που έδωσε εξετάσεις επειδή δεν επέδειξε επαρκή δεινότητα στην πλοήγηση, σύμφωνα με ιστορικά αρχεία.

Αλλά στη συνέχεια, ο Εντουαρντ Τζον Σμιθ, που έμεινε τελευταίος στον Τιτανικό και πνίγηκε στο ναυάγιο, πήρε το δίπλωμα της πλοήγησης, το 1888.

Είναι ανάμεσα στους διάσημους ναυτικούς που εμφανίζεται στα «Διπλώματα Πλοιάρχων και Αξιωματικών της Μεγάλης Βρετανίας 1850-1927» τα οποία δημοσιεύθηκαν σήμερα Παρασκευή στο website οικογενειακής ιστορίας Ancestry.co.uk.

Ο Σμιθ γεννήθηκε το 1850 και εργάστηκε σε ένα σιδηρουργείο, προτού προσληφθεί στη ναυτιλιακή εταιρεία White Star Line το 1880 σαν κατώτερος αξιωματικός του SS Celtic. Πλοίαρχος, έγινε το 1887, στο Republic.

Παρά τις δυσκολίες που φαίνεται ότι είχε στην αρχή, ο Σμιθ έγινε γνωστός σαν «Καπετάνιος των εκατομμυριούχων» επειδή η φήμη για την αξιοπιστία του ήταν τόσο μεγάλη που οι πλούσιοι δεν ταξίδευαν με κανέναν άλλον. Ο Σμιθ κυβέρνησε και πολεμικά πλοία στον Πόλεμο των Μπόερ, στη νότια Αφρική.

Βυθίστηκε με τον Τιτανικό στις 15 Απριλίου του 1912, και η σορός του δεν βρέθηκε ποτέ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.