Από τις 556 θέσεις εργασίας που θα δημιουργήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα τα Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση (Τοπ.Σ.Α.) στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, οι 120 θα δημιουργηθούν στην Περιφέρεια Γρεβενών με συντονιστή Εταίρο την Αναπτυξιακή Γρεβενών.

Η πρόταση που κατέθεσε η Α.Σ. «ΔΙΑΔΡΟΜΗ» «ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ» θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 400.000,00€ και αφορά τους Τομείς Παρέμβασης:1).Καινοτόμα επιχειρηματικότητα και κοινωνική οικονομία, 2).Τομείς Τουρισμού, αγροτικά προϊόντα, κοινωνικές επιχειρήσεις, ενώ αξιολογήθηκε με βαθμό 35,50 φέρνοντας την Αν Γρε, η οποία είναι συντονιστής, πρώτη σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας.

Τα Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση (Τοπ.Σ.Α.), αποτελώντας τη συνέχεια των Τοπικών Πρωτοβουλιών Απασχόλησης της Γ΄ Προγραμματικής περιόδου, έχουν ως πεδίο αναφοράς παρεμβάσεις στις τοπικές αγορές εργασίας για την υποστήριξη των ανέργων αλλά και των επιχειρήσεων μιας οριοθετημένης περιοχής, υποβοηθώντας τη σύζευξη της προσφοράς και ζήτησης εργασίας, μέσω της συνεργασίας των τοπικών φορέων.

Επίσης, στα Τοπ ΣΑ, δίδεται έμφαση και στη υποστήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας όσο και στη διεύρυνση αυτής μέσω της υποστήριξης και ενίσχυσης νέων επιχειρηματιών και της ανάδειξης νέων βιώσιμων πεδίων επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Βασικός στόχος των Τοπ.ΣΑ είναι να προετοιμάσουν με ένα πλέγμα στοχευμένων δράσεων τους ωφελούμενους- ανέργους ώστε να είναι σε θέση:
• Να ιδρύσουν επιχειρήσεις, οι οποίες θα αξιοποιούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής τους.
• Να αποκτήσουν τις προϋποθέσεις για να επιδοτηθούν -επιχορηγηθούν από άλλα επενδυτικά προγράμματα και
• Να αποκτήσουν δεξιότητες που θα καλύψουν τις διαπιστωμένες ανάγκες των τοπικών επιχειρήσεων που θα τους προσλάβουν.

Ο Πρόεδρος της Αν Γρε και Δήμαρχος Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης δήλωσε ικανοποιημένος από την υψηλή βαθμολογία η οποία όπως τόνισε αποδεικνύει στην πράξη την πολύ καλή και ποιοτική δουλειά των στελεχών της ΑνΓρε. Πιστεύω τόνισε ότι τα Τοπ.ΣΑ. σε συνδυασμό με το πρόγραμμα ΤΟ.ΠΕ.ΚΟ. που έχει ήδη εγκριθεί και αφορά ευπαθείς κοινωνικές ομάδες προϋπολογισμού 450.000,00€, θα δώσουν λύσεις ανάσας στην ανεργία που ταλανίζει τον τόπο μας. Τέλος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Δακή για την σύντομη, παρά τα προβλήματα που υπήρχαν, αξιολόγηση των προτάσεων.

Στην ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΔΙΑΔΡΟΜΗ» η οποία έχει συσταθεί για την υλοποίηση του έργου συμμετέχουν ως εταίροι οι:
 Αναπτυξιακή Γρεβενών-Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ (ως συντονιστής εταίρος).
 Δήμος Γρεβενών.
 Δήμος Δεσκάτης.
 Επιμελητήριο Γρεβενών
 Κέντρο Παιδείας και Πολιτισμού-ΚΕΚ
 Ζ.Βαδρατσίκα & ΣΙΑ Ετερόρρυθμη Εταιρεία Γνώση Αναπτυξιακή
 Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Γρεβενών

 

Γραφείο Προέδρου Αν Γρε και Δημάρχου Γρεβενών

Δημοσθένη Κουπτσίδη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.