http://1.bp.blogspot.com/-Kpm5eRf4SkY/UFdXiOlWcPI/AAAAAAAA2mw/ZEdB50PXj90/s1600/P9170004.JPGΚατά τη διάρκεια της σημερινής προγραμματισμένης επίσκεψης του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς. ανακοινώθηκαν έργα συνολικού προϋπολογισμού 29,5 εκ. €, που αφορούν την περιοχή και έχουν ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας – Θράκης (Δυτικής Μακεδονίας) 2007 – 2013.

Παρών στη συνάντηση  ήταν  ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πασχάλης Χαρούμενος,  η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, ο Προϊστάμενος Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Μπάμπης Κιουρτσίδης, οι Δήμαρχοι  Καστοριάς, Ορεστίδος και Νεστορίου, Μανώλης Χατζησυμεωνίδης, Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, Χρήστος Γκοσλιόπουλος  καθώς και ο Διοικητής του  Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς, Σταύρος Κατσίλης.

http://4.bp.blogspot.com/-kxv-LLV4TmU/UFdXk-wayBI/AAAAAAAA2nA/8Yxaj6No69I/s1600/P9170009.JPG

Ειδικότερα με  δικαιούχο την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε την ένταξη των έργων:

1. « Βελτίωση της Επαρχιακής Οδού 12(Νεστόριο-Πεύκο-Πευκόφυτο-Χρυσή) της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς στο τμήμα Κεφαλόβρυσο – Διασταύρωση Χρυσής», προϋπολογισμού 4,9 εκ. €,  με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης  600 μέρες από την υπογραφή της σύμβασης.

Το έργο αφορά την βελτίωση τμήματος του οδικού άξονα της  Ε.Ο.12 από Κεφαλόβρυσο  έως την Διασταύρωση Κοτύλης, μήκους 6,72 km και συγκεκριμένα την διαπλάτυνση του οδοστρώματος σε πλάτος 7,50 μ.(άσφαλτος κυκλοφορίας) και τις απαραίτητες εργασίες (έρεισμα, μόρφωση και εκσκαφή πρανών, τάφρων κλπ.) με την ταυτόχρονη βελτίωση των γεωμετρικών στοιχείων της χάραξης οριζοντιογραφικά και μηκοτομικά (μέτρα σήμανσης- ασφαλείας της οδού).

Η προτεινόμενη χάραξη, σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή του έργου, ακολουθεί την χάραξη της υφιστάμενης οδού  με γνώμονα την βελτίωση της, σύμφωνα με τον χαρακτήρα και τις ανάγκες που εξυπηρετεί η οδός και χωρίς να  απαιτούνται ουσιώδεις  επεμβάσεις στο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους φυσικό περιβάλλον.

2. Στην ίδια  Επαρχιακή Οδό εντάσσεται για την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, η «Κατασκευή της Ε.Ο. 12 στο τμήμα Λιανοτόπι – Πεύκος», προϋπολογισμού περίπου 7 εκ.€, με χρονοδιάγραμμα 21 μήνες από την  υπογραφή της σύμβασης.

Το έργο, που είναι συνολικού μήκους 12,3, χλμ,  περιλαμβάνει εργασίες διάνοιξης-διαπλάτυνσης του οδοστρώματος και ασφαλτόστρωση. Επίσης, την τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων, στηθαίων ασφαλείας σιδηρών κιγκλιδωμάτων, διαγράμμιση και γενικότερα όλες τις απαραίτητες εργασίες  για την ασφάλεια του οδικού άξονα.

Επιπλέον, ο Περιφερειάρχης  Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, ανακοίνωσε  τα ακόλουθα έργα:

Με φορέα υλοποίησης  τον Δήμο Καστοριάς.

  1. «Έργα αστικών αναπλάσεων», προϋπολογισμού 12,6 εκ. €. (εννέα (9) έργα συνολικά)
  2. «Αναβάθμιση – Αντικατάσταση Εξοπλισμού Χιονοδρομικού Κέντρου Βιτσίου», προϋπολογισμού 0,9 εκ. €.
  3. «Αποκατάσταση Κτιρίου 1ου και 8ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς», προϋπολογισμού 2,9 εκ. €.

Με δικαιούχο το Δήμο Ορεστίδος

  1. «Στέγη Ποντιακού Ελληνισμού», προϋπολογισμού 0,7 εκ. €.

Με δικαιούχο το  Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς

  1. «Προμήθεια ιατροτεχνολογικού & ξενοδοχειακού εξοπλισμού Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς», προϋπολογισμού 0,8 εκ. €.

Επίσης αναφέρθηκε ότι βρίσκεται σε στάδιο υπογραφής σύμβασης το έργο «Βελτίωση αστικής οδοποιίας τμήματος περιοχής Φουντουκλή (Β’ Φάση)», με Δικαιούχο το Δήμο Καστοριάς και προϋπολογισμό σύμβασης 3,5 εκ. €, ενώ έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των υποβληθέντων σχεδίων για τα Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση (ΤοπΣΑ), όπου για την περιοχή της Καστοριάς προτείνεται για χρηματοδότηση η πρόταση «Νέες Ευκαιρίες στην Απασχόληση», με επικεφαλής της Αναπτυξιακής Σύμπραξης την Αναπτυξιακή Καστοριάς Α.Ε. και προϋπολογισμό 319.800 €.

Τέλος, αξίζει να επισημανθεί ότι βρίσκονται σε τελικό στάδιο αξιολόγησης ένας σημαντικός αριθμός έργων με Δικαιούχο τον Δήμο Νεστορίου όπως η «Βελτίωση της οδού Νεστόριο – Χιονάτο – Διποταμία», προϋπολογισμού 5,0 εκ. €, και «Αστικές Αναπλάσεις Δήμου Νεστορίου», προϋπολογισμού 4,0 εκ. € ).

http://4.bp.blogspot.com/-jZz96fevj2g/UFdXjmJ9H_I/AAAAAAAA2m4/aGy2cQbl7hA/s1600/P9170006.JPG

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η στενή συνεργασία, η κοινή προσπάθεια, η τεχνοκρατική αρτιότητα, αλλά κυρίως η πολιτική βούληση μπορούν να δώσουν αποτελέσματα. Ως Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και όλοι οι συνεργάτες μου, λειτουργούμε με όρους ενότητας, σύνθεσης, κοινής προσπάθειας για να τρέξουμε να κερδίσουμε χρόνο, να μπορέσουμε να οδηγήσουμε σε έργα, τα οποία θα δώσουν προστιθέμενη αξία στον τόπο μας».

Και συνέχισε λέγοντας «Είναι πολύ σημαντικό εκτός από την προετοιμασία την τεχνοκρατική, η πολιτική βούληση για να ενταχθούν τα έργα και από πλευράς μου, η πολιτική βούληση είναι καθαρή γι’ αυτό και πολλά σημαντικά έργα εντάσσονται σε όλη τη επικράτεια της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και ειδικότερα στο χώρο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς».

Στο ίδιο μήκος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, Δημήτρη Σαββόπουλου, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι υπάρχει ετοιμότητα μελετών για ένταξη και νέων έργων στο ΕΣΠΑ, όπως η γέφυρα Νεστορίου,  ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής.

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Πασχάλης Χαρούμενος τόνισε την ικανοποίηση του γιατί οι προτάσεις που είχαν τεθεί από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση πλέον έχουν δρομολογηθεί. Ωστόσο εξέφρασε την ανησυχία του για την έλλειψη πόρων όσον αφορά τη συνέχιση του προγράμματος Αλέξανδρος Μπαλταζής, την οποία και μετέφερε πρόσφατα στον αρμόδιο υπουργό σε συνάντηση που είχε  μαζί του στην Αθήνα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.