http://2.bp.blogspot.com/-Svn3hF-_558/UFWF3SheB1I/AAAAAAAAARk/caOQZLUrRwI/s1600/100_8834+-+%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%BF.JPGΟ Γιάννης Μπελής έλκων την καταγωγή από Παλαιοχώρι (Βεντζίων) Γρεβενών πραγματοποίησε,το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 19.00,στη σάλα της αίθουσας του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης παρουσία φίλων, συγγενών, φιλόμουσων έκθεση ζωγραφικής.

Παραβρέθηκαν ο Αποστολίδης Παναγιώτης αντιδήμαρχος του δήμου Κοζάνης κι από το Σύλλογο Γρεβενιωτών Κοζάνης ο γράφων Γραμματέας του συλλόγου, ο ταμίας κ.Αθανάσιος Λότσιος, η έφορος χορευτικού κ.Γιώτα Μανταλά. Για το εικαστικό έργο του ζωγράφου μίλησε ο Γραμματέας του Συνδέσμου κ. Ευάγγελος Ντάγκας ο οποίος τόνισε ότι τα εκτιθέμενα 24 έργα διακρίνονται για την πρωτοτυπία, είναι γεμάτα χρώματα, όλο φως κι ο ζωγράφος τα παρουσιάζει όπως τα νοιώθει, όπως τα αισθάνεται.

http://1.bp.blogspot.com/-q2i0wTF38lw/UFW-8Qw2VBI/AAAAAAAA2Ls/l_2vPAYgsK0/s1600/100_8804.JPG

Ο Γιάννης εργάτης στη Σουηδία έχει και ανησυχίες για το προσωπικό του μεράκι, τη ζωγραφική. Φοιτά σε σχολή της Σουηδίας κι όπως τόνισε ο ίδιος επηρεάσθηκε από τον ιμπρεσιονισμό, ανέπτυξε τη δική του τεχνοτροπία με έργα φωτεινά σε χρώματα, καθαρά χωρίς να εστιάζει σε λεπτομέρειες.

http://1.bp.blogspot.com/-ty_vji01FwA/UFW-7XPRUiI/AAAAAAAA2Lk/S3SLJfWVoTk/s1600/100_8797.JPG

Μεταξύ των έργων του η θεματική ενότητα με πέντε αγιογραφίες (Η Αγία Αικατερίνη, η Παναγία, Ι. Χριστός, Α.Γεώργιος, ο Αγ. Νικάνωρ),τα επαγγέλματα που απεικονίζουν τις ανάγκες της κάθε εποχής, με τους πισταλοδόρους του Ξερολίβαδου τόπο εξόρυξης χρωμίτη, το άλογο, το κάρο, καφεκόπτης, αποστακτήρας τσίπουρου, καπνεργάτρια, ο σιδεράς, ο χαλκωματάς, ο κουφινάς, ο τσαγκάρης, ο αρκουδιάρης.

Στην Κοζάνη για πολλά χρόνια διατηρούσε κατάστημα κορνιζών και έργων τέχνης επί της οδού Ολύμπου 7 που εκεί για συναισθηματικούς λόγους σε περίοπτη θέση υπάρχει η αφίσα που μας ενημερώνει για τη σημερινή εκδήλωση.

http://3.bp.blogspot.com/-SeqPEOEOeTg/UFW-53j5nKI/AAAAAAAA2Lc/q1O8E6Jrsyc/s1600/100_8794.JPG

Μέσα από την έκθεση ο επισκέπτης έρχεται σε επαφή με τη λαϊκή παράδοση, με την καθημερινότητα του παρελθόντος, με τα επαγγέλματα που χάθηκαν, με τα επαγγέλματα που αργοσβήνουν.

Γιάννη, τώρα ως συνταξιούχος, αξιοποίησε δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο σου, ανέδειξε το παρελθόν, τις δραστηριότητες των προγόνων μας για να δουν οι νέοι, οι μαθητές τον απλό τρόπο ζωής, την τεχνολογική εξέλιξη.

Η έκθεση θα διαρκέσει από 15 μέχρι 23 Σεπτεμβρίου 2012 και θα λειτουργεί κατά τις ώρες 9-1 μ.μ και 6-8 μ.μ κάθε μέρα, Σάββατο και Κυριακή μόνο πρωί 9-1 μ.μ.

Βασίλειος Αποστόλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.