Η ταινία με τον ΜωάμεθΑφορμή για το αίμα που χύθηκε στην Λιβύη ήταν μια ερασιτεχνική ταινία που λοιδορεί τον Μωάμεθ και εξόργισε τον μουσουλμανικό κόσμο. Σε μια επανάληψη των αιματηρών ταραχών που είχαν ακολουθήσει τα διαβόητα σκίτσα του Μωάμεθ (2005-06), μουσουλμάνοι φανατικοί επιτέθηκαν στο αμερικανικό προξενείο στην Βεγγάζη, σκοτώνοντας τον Αμερικανό πρεσβευτή και άλλους τρεις διπλωμάτες, ανήμερα της μαύρης επετείου των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ταραχές σημειώθηκαν επίσης στο Κάϊρο, ενώ σήμερα τα επεισόδια- που σύμφωνα με ορισμένους έχουν ενορχηστρωθεί από την Αλ-Κάιντα- επεκτάθηκαν και στην αμερικανική πρεσβεία στην Υεμένη.

Το 14λεπτο τρέιλερ της ερασιτεχνικής και κατά κοινή ομολογία, χαμηλής ποιότητας ταινίας με τίτλο «Η αθωότητα των Μουσουλμάνων» που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, παρουσιάζει τον Μωάμεθ ως ομοφυλόφιλο που τάσσεται υπέρ του εξωσυζυγικού σεξ και της παιδοφιλίας.

Το τρέιλερ έχει ανέβει στο διαδίκτυο από τον περασμένο Ιούλιο, ωστόσο άρχισε πρόσφατα να τραβά την προσοχή στην Αίγυπτο, όταν κάποιος, ανέβασε αποσπάσματα μεταφρασμένα στα αραβικά, όπως αναφέρουν οι New York Times.

Ορισμένοι παρουσιαστές της τηλεόρασης στην Αίγυπτο, έπαιζαν συνεχώς αποσπάσματα, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για «συνωμοσία των Κοπτών Χριστιανών και των Αμερικανών για την δυσφήμιση του Προφήτη», ενώ υπάρχουν δημοσιεύματα στα οποία αναφέρεται η εμπλοκή Κοπτών στην παραγωγή της ταινίας.

Διαμαρτυρίες Μουσουλμάνων

Διαμαρτυρίες Μουσουλμάνων

Αν και η προέλευση της τελευταίας δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί πλήρως, η Wall Street Journal, φέρεται να εντόπισε τον άνθρωπο που ισχυρίζεται ότι έγραψε και σκηνοθέτησε την ταινία, έναν εργολάβο ονόματι Sam Bacile, ο οποίος δηλώνει εβραϊκής καταγωγής και όπως είπε στην εφημερίδα, γύρισε το φιλμ για να παρουσιάσει το Ισλάμ ως θρησκεία του μίσους:

«Το Ισλάμ είναι καρκίνος. Η ταινία είναι πολιτική και όχι θρησκευτική».

Το μυστήριο της παραγωγής και οι εξαπατημένοι ηθοποιοί
Ο Bacile ανέφερε ότι συγκέντρωσε περί τα 5 εκατομμύρια δολάρια από περίπου 100 Εβραίους δωρητές τους οποίους αρνήθηκε να κατονομάσει. Με 60 ηθοποιούς και 45 άτομα συνεργείο, ο Bacile σημείωσε ότι γύρισε την 2ωρη ταινία εντός τριών μηνών, πέρυσι, στην Καλιφόρνια.

O Αμερικανός πρεσβευτής στην Λιβύη, Τζ. Κρίστοφερ Στίβενς, που έχασε την ζωή του

O Αμερικανός πρεσβευτής στην Λιβύη, Τζ. Κρίστοφερ Στίβενς, που έχασε την ζωή του

Ο παραγωγός-σκηνοθέτης δήλωσε στο πρακτορείο Associated Press ότι κρύβεται και ότι ολόκληρη η ταινία του έχει προβληθεί μόνο μια φορά, σε μια σχεδόν άδεια κινηματογραφική αίθουσα στο Χόλιγουντ, τον περασμένο Ιούνιο και μάλιστα με τον τίτλο «Η αθωότητα του Μπιν Λάντεν».

Σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους, δεν υπάρχει αρχείο στο οποίο να καταγράφεται ο Bacile ως Ισραηλινός πολίτης, αλλά επίσης δεν έχει βρεθεί στοιχείο που να πιστοποιεί την ύπαρξη εργολάβου με αυτό το όνομα στην Καλιφόρνια.

Όπως αναφέρει το ΒΒC, o ακροδεξιός Στιβ Κλάιν, που συνδέεται με διάφορες αντι-ισλαμικές ομάδες, προώθησε το βίντεο της ταινίας, χωρίς να γνωρίζει όπως ισχυρίστηκε, ποιος είναι ο σκηνοθέτης. Εν τέλει φαίνεται να παραδέχθηκε ότι πιστεύει πως το όνομα Bacile είναι ψευδώνυμο και αμφιβάλλει για τους ισχυρισμούς του ότι είναι Ισραηλινός.

Αναστατωμένοι δηλώνουν με ανακοίνωσή τους οι συντελεστές της ταινίας που καταγγέλλουν ότι νιώθουν ότι ο παραγωγός τους εκμεταλλεύτηκε, αφού όπως λένε δεν είχαν ιδέα ότι συμμετείχαν σε μια ταινία-προπαγάνδα κατά του Ισλάμ.

«Η ταινία δεν είχε να κάνει με την θρησκεία, αλλά με το πώς ήταν η διοίκηση στην Αίγυπτο. Δεν υπήρχε τίποτα για τον Μωάμεθ ή τους μουσουλμάνους…Εγώ πραγματικά δεν είχα σχέση με τίποτα. Τώρα άνθρωποι πέθαναν εξαιτίας μιας ταινίας στην οποία συμμετείχα. Νιώθω αηδία» λέει η Σίντι Λι Γκαρσία, μια από τις ηθοποιούς στην ταινία που απειλεί με μήνυση, αφού όπως λέει σε εκείνη είχαν πει ότι η ταινία πραγματεύεται τα τεκταινόμενα στην Αίγυπτο πριν από 2000 χρόνια και ονομαζόταν «Πολεμιστές της Ερήμου».

Σύμφωνα με σενάρια που έχουν ήδη αρχίσει να κυκλοφορούν-, ο ξεσηκωμός των μουσουλμάνων πάντως, δεν είναι τόσο αυθόρμητος, αλλά καλά ενορχηστρωμένος από την Αλ-Κάιντα.

TO EΘΝΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.