Στρατολόγηση παιδιών και χειραγώγηση τα μυστικά της στρατολόγησης

ΗΠΑ: Βιβλίο αποκαλύπτει τις τακτικές της Σαϊεντολογίας

Ένα νέο βιβλίο, το «Inside Scientology» της αμερικανίδας δημοσιογράφου Τζάνετ Ράιτμαν, έρχεται να προστεθεί στα πρόσφατα υπονοούμενα που διακινούνται στα αμερικανικά ΜΜΕ πως η Κέιτι Χολμς ζήτησε διαζύγιο απ’ τον Τομ Κρουζ επειδή φοβήθηκε μήπως της αρπάξει το παιδί τους για να το στρατολογήσει στους σκοπούς της οργάνωσης.

Η Ράιτμαν, πρώην συντάκτρια του περιοδικού «Rolling Stone», ανιχνεύει την Εκκλησία της Σαϊεντολογίας από το 2006 και το «Inside Scientology» βγάζει στη φόρα όλα «τα άπλυτα» της διαβόητης σέκτας, η οποία, όπως είναι φυσικό, απείλησε με μηνύσεις.

Η έρευνά της, που διήρκησε πέντε ολόκληρα χρόνια, αποκαλύπτει τις μεθόδους και τις τακτικές των Σαϊεντολόγων, σχεδόν 60 χρόνια μετά την ίδρυση της Εκκλησίας το 1953 από τον Ρον Χάμπαρντ. Και μιλάει για ένα τρομερό επίπεδο χειραγώγησης των μελών της «θρησκείας», ενώ αναφέρεται πως η Εκκλησία στρατολογεί τα παιδιά των μελών της από σχεδόν νηπιακή ηλικία, δεσμεύοντάς τα να είναι ισόβιοι υπηρέτες του σκοπού τους.

«Πολλά μέλη της σέκτας έχουν υπογράψει συμβόλαια ενός δισεκατομμυρίου (!) ετών να υπηρετούν την Σαϊεντολογία», αναφέρει η Ράιτμαν, προσθέτοντας πως «στους όρους του συμβολαίου είναι να προσφέρουν στην Εκκλησία και τα ίδια τους τα παιδιά, πριν ακόμη τελειώσουν το δημοτικό σχολείο. Όταν τα παιδιά θα μπουν στους κόλπους της οργάνωσης, τότε κάθε τους κίνηση και δραστηριότητα θα επιτηρείται στενά από τα ανώτερα στελέχη. Τα παιδιά παραμένουν στις κεντρικές εγκαταστάσεις της οργάνωσης και έχουν δικαίωμα να επισκεφτούν τους γονείς τους στο πατρικό τους μόλις 1-2 φορές ετησίως και μόνο για ένα 24ωρο. Είναι χαρακτηριστικό πως ούτε οι ίδιοι οι γονείς δεν μπορούν να το αλλάξουν αυτό, αφού με μια πιθανή αντίρρησή τους βάζουν σε κίνδυνο το ίδιο τους το μέλλον μέσα στην οργάνωση». Με τέτοιες δηλώσεις πώς να νιώθει άνετα για το μέλλον της κόρης της η πρώην κυρία Κρουζ;

Φυσικά το βιβλίο αναφέρεται κατά κόρον στη σχέση του 50χρονου ηθοποιού με την Εκκλησία, στην οποία μυήθηκε το 1986 από την τότε σύζυγό του, Μίμι Ρότζερς.

«Γνωρίζω ανθρώπους που ανέλαβαν να τον κατηχήσουν [τον Κρουζ] και να τον ετοιμάσουν για τη μύηση», συμπληρώνει η -αυτόπτης μάρτυρας- Νάνσι Μάνι, πρώην μέλος της σέκτας, η οποία δούλεψε με πολλούς διάσημους κατά τη μύησή τους, μιλώντας για τακτικές «πλύσης εγκεφάλου». «Τα πάντα ήταν απολύτως ενορχηστρωμένα και προμελετημένα. Ο Κρουζ είχε τότε ένα πρόβλημα στην ανάγνωση, για το λόγο αυτό ήταν πάντα παρών ένα ανώτερο στέλεχος [της οργάνωσης]. Το επίπεδο της χειραγώγησης που υπέστη [ο Κρουζ] ήταν απίστευτο», επισημαίνει η Μάνι.

Στο βιβλίο αναφέρεται πως ο Κρουζ έχει πειστεί από τους επικεφαλής της Σαϊεντολογίας ότι διαθέτει ισχυρές τηλεκινητικές και τηλεπαθητικές δυνάμεις.

«Τον έχουν πείσει πως διαθέτει τη δύναμη να ελέγχει τη συμπεριφορά και τη σκέψη των άλλων, πως μπορεί να μετακινήσει άψυχα αντικείμενα με τη σκέψη του, να βγαίνει από το σώμα του όποτε το επιθυμεί και να ελέγχει τη συμπεριφορά ζώων και ανθρώπων», συμπληρώνει η Ράιτμαν, καταλήγοντας ωστόσο στο συμπέρασμα πως «η Σαϊεντολογία δεν πρόκειται για θρησκεία αλλά για μια μεγάλη μπίζνα».

«Οι Σαϊεντολόγοι εκπαιδεύονται πρωταρχικώς ως πωλητές, να διαφημίζουν τα προσόντα τους και τη θρησκεία τους στον έξω κόσμο», τονίζεται στο «Inside Scientology» με την επισήμανση πως «πολλά μέλη της σέκτας [με τα οποία μίλησε η συγγραφέας] είναι φοβισμένα καθώς βασική τακτική της Σαϊεντολογίας είναι να σε αναγκάζει να εξομολογηθείς τα πάντα για τη ζωή σου. Σε κρατάνε γνωρίζοντας τα πάντα για τους πάντες».

ΤΟ ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.