Δείτε το trailer της ταινίας
Η ταινία φαντασίας  “Batman – Ο Σκοτεινος Ιπποτης, Η Επιστροφή”  έρχεται στα Γρεβενά.

Υπόθεση

Οκτώ χρόνια μετά την τελευταία βασιλεία του τρόμου στην Γκόθαμ, μια νέα απειλή, με επικεφαλής τον τρομοκράτη Μπέιν που απειλεί την ολοσχερή καταστροφή της, πνίγει την πόλη και προκαλεί την εμφάνιση του Μπάτμαν που για τόσο καιρό είναι αδρανής.

Ο Μπρους Γουέιν έχει κατάθλιψη. Απομονωμένος στην έπαυλή του, ως ερημίτης, προσπαθεί να ανταπεξέρθει στην ιδέα ότι πλησιάζουμε στο τέλος του κόσμου όπως τον ξέρουμε. Μαζί του και οι άνθρωποι γύρω του, από τον πιστό Αλφρεντ μέχρι τον τελευταίο νεοϋορκέζο. Αυτή η μελαγχολία του τέλους διαπερνά ολόκληρη την ταινία – δε μιλάμε για το τέλος της θαυμαστής τριλογίας του Κρίστοφερ Νόλαν, μιλάμε για το τέλος της ανθρώπινης ύπαρξης όπως έχει εξελιχθεί ως σήμερα, που αλλάζει σε κάτι μη αναγνωρίσιμο και βαθειά ανησυχητικό.

Μη επιλέγοντας ποτέ τις εύκολες λύσεις, έτσι κι εδώ, ο Νόλαν καθιστά ως ήρωα της ταινίας, όχι τον μασκοφόρο υπερήρωα με τη στολή της νυχτερίδας, αλλά έναν άλλο μασκοφόρο, τον «κακό» Μπέιν και προωθεί πεισματικά την αποκρουστική και ταυτόχρονα αφάνταστα γοητευτική εικόνα του, από τη σημειολογία της ταινίας μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια της πλοκής.

Στην καρδιά της ταινίας βρίσκεται το κεντρικό της θέμα: ποιος υπερασπίζεται, στην πραγματικότητα, το καλό του πολίτη; ο «πολέμιος του κακού» Μπρους Γουέιν / Μπάτμαν, που όμως υποστηρίζει την αστυνομία και συνεργάζεται μαζί της, ή ο αναρχικός επαναστάτης, υπέρμαχος της βίαιης εξέγερσης Μπέιν; Ο Μπέιν με τη μάσκα που καλύπτει φρικιαστικά τραύματα για τα οποία καλό είναι να μη μιλήσει ποτέ κανείς, και με την παραμορφωμένη, επίπεδη φωνή που μοιάζει να καλύπτει εσωτερικά ουρλιαχτά, μοιάζει να εκφράζει, δειλά και υποσυνείδητα, περισσότερο την ανθρώπινη επιθυμία. Σ’ αυτό, βέβαια, συμβάλει και η συγκλονιστική δύναμη του Τόμας Χάρντι που καταφέρνει μια μαγνητική ερμηνεία αποκλειστικά με τα μάτια του.


Ο Σκοτεινός Ιππότης Επιστρέφει (2012) ελληνικοί… από myfilm-gr

Οι προβολές  έχουν ως εξής:

Πέμπτη                  13/09/2012  – ώρα 18 :30 και 21:00

Παρασκευή           14/09/2012 – ώρα  18 :30 και 21:00

Σάββατο               15/09/2012 –  ώρα  18 :30 και 21:00

Κυριακή                16/09/2012 –  ώρα  18 :30 και 21:00

Δευτέρα                17/09/2012 –  ώρα  18 :30 και 21:00

Με εντολή Προέδρου

Ο Αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Κ.Ε.Γ.

Βάιος Κόραβος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.