Νεκρή από πυρά ενόπλου έπεσε Κολομβιανή “νονά” – Φέρεται ότι ευθύνεται για πάνω από 200 φόνους

Τραγικό θάνατο βρήκε τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας η Κολομβιανή Griselda Blanco γνωστή και ως  “Η Βασίλισσα της Κοκαΐνης” ή “νονα”. Η ζωή της σενάριο για γκανγκστερική ταινία μεσουράνησε τη δεκαετία του ’70 και του ’80 στον κόσμο των ναρκωτικών.

Η 69χρονη βαρόνος των ναρκωτικών ήταν τόσο αδίστακτη που κατηγορείται για περισσότερους από 240 φόνους  μεταξύ των οποίων και αυτούς των τριών συζύγων της!

Εδώ και μια 20ετια είχε αποσυρθεί από την ενεργό δράση ωστόσο δεν εν είχε ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς με το παρελθόν της. Ένας ένοπλος άντρας μπήκε στο κρεοπωλείο όπου ψώνιζε και την πυροβόλησε δύο φορές στο κεφάλι, ενώ στη συνέχεια, ψύχραιμα, διέφυγε με τη μηχανή του.

“Δεν γνωρίζουμε γιατί την σκότωσαν, ωστόσο η πρώτη υπόθεση είναι πιθανότατα για λόγους εκδίκησης”, δήλωσε ο αστυνομικός Colonel Mauricio Cartagena.

Η Blanco έδωσε στον γιο της το όνομα Michael Corleone, εμπνεόμενη από τον ήρωα της σειράς ταινιών “ο Νονός”.

Το πλούσιο βιογραφικό της

Η Blanco γεννήθηκε το 1943 σε μια παραγκούπολη της Medellin και γρήγορα εντάχθηκε στις παιδικές συμμορίες των δρόμων.

Στα 14 το έσκασε από τη μητέρα της και στράφηκε στην πορνεία. Παντρεύτηκε το σωματέμπορο Carlos Trujillo με τον οποίο και απέκτησε 3 παιδιά.

Ο επόμενος γάμος της ήταν με τον έμπορο κοκαΐνης Alberto Bravo, με τον οποίο ανέπτυξαν τις επιχειρήσεις τους, οι οποίες ήταν μάλιστα τόσο επιτυχημένες ώστε να μετακομίσουν στη Νέα Υόρκη.

Στα τέλη του ’70 επέστρεψε στο Μαϊάμι προκειμένου να εξοντώσει τους ανταγωνιστές και να αποκτήσει τον έλεγχο των ναρκωτικών.

Το 1985 η αστυνομία κατάφερε να εισβάλει στο σπίτι της και να τη συλλάβει. Αρχικά, καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης. Ωστόσο ακόμη και μέσα από τα κάγκελα συνέχιζε να διευθύνει το κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών που είχε υπό τον έλεγχό της, να οργανώνει δολοφονίες, απαγωγές και κάθε είδους παράνομη ενέργεια.

Βγήκε από τη φυλακή το 2004 και προσπάθησε να σβήσει τα ίχνη της από τους εχθρούς -που όλα αυτά τα χρόνια είχε δημιουργήσει. Η προσπάθειά της αυτή, ήταν επιτυχημένη για τα επόμενα 8 χρόνια, μέχρι δηλαδή τη Δευτέρα, οπότε και δολοφονήθηκε.

Στέφανος Νικήτας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.