Μήπως πρέπει να ανησυχούμε για τους σπόρους των οπωροκηπευτικών που κυκλοφορούν στην αγορά, μήπως τρώμε μεταλλαγμένα; Αυτό αναρωτιούνται κάποιοι κάτοικοι της Εορδαίας, αφού συχνά πυκνά το μέγεθος των οπωροκηπευτικών που καλλιεργούν στους κήπους τους προξενεί τεράστια εντύπωση, μερικές φορές τρομάζει και τους ίδιους.

Απόρησαν λοιπόν τρεις συνέταιροι ενός συνεργείου επισκευής πάσης φύσεως μηχανών (ρεκτιφιέ) που είναι εγκατεστημένο στο 3ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Πτολεμαΐδας- Άρδασσας, όταν έβγαλαν παντζάρια γίγαντες από τον κήπο που διατηρούν στο πίσω μέρος του συνεργείου τους για να καλλιεργούν κάθε καλοκαίρι λαχανικά για τις οικογένειές τους.

Όπως μάλιστα δήλωσε στον «Πτολεμαίο» ο ένας από τους 3 ιδιοκτήτες του συνεργείου, ο κ. Ιωάννης Σαββίδης, ένα από τα παντζάρια που έκοψαν από τον κήπο τους ζυγίζει 2 κιλά και 600 γραμμάρια(!), ενώ γενικότερα ο σπόρος που φύτεψαν δίνει ιδιαίτερα ευμεγέθη παντζάρια αφού έχουν βγάλει κι άλλα που ζυγίζουν πάνω από ένα κιλό, ενώ το αμέσως επόμενο σε μέγεθος ανέρχεται σε 1,800 γραμμάρια.

Αξιοσημείωτο είναι, όπως είπε, ότι εκείνοι θεωρούσαν ότι είχαν φυτέψει σπανάκι, έτσι τουλάχιστον έγραφαν τα φακελάκια με το σπόρο που αγόρασαν αλλά… αντί για σπανάκι φύτρωσαν παντζάρια και μάλιστα όταν άρχισαν να τα ξεριζώνουν ανακάλυψαν ότι επρόκειτο για ασυνήθιστα μεγάλα παντζάρια.

Ο κ. Σαββίδης επισήμανε πάντως ότι πρέπει να πρόκειται για ιδιαίτερα καρποφόρο έδαφος, καθώς, όπως ανέφερε, έχουν βγάλει κατά καιρούς και μεγάλες πατάτες, μία μάλιστα έφθανε τα 2 κιλά, κι αυτό παρά το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιούν ούτε λιπάσματα ούτε εντομοκτόνα, ούτε καν κοπριά. Σημείωσε δε ότι η τελευταία φορά που έπεσε κοπριά στον κήπο καλλιεργούν στο πίσω μέρος του οικοπέδου που στεγάζουν την επιχείρησή τους ήταν πριν μια 20ετία περίπου, καθώς στην περιοχή εκείνη (χωράφι) βοσκούσε το κοπάδι του καθημερινά ένας κτηνοτρόφος «οπότε πρέπει να είχε πολλή κοπριά».

Την ίδια εντύπωση προξενούν και στους κατοίκους του Περδίκκα οι ντομάτες γίγαντες που βγάζει ο κήπος ενός κατοίκου του οικισμού, του κ. Γεωργίου Πολυχρονίδη, αφού το βάρος τους κυμαίνεται από το μισό έως το ένα κιλό, κάποια μάλιστα ανέρχεται σε πάνω από 1 κιλό αφού ζυγίζει 1,430 γραμμάρια!

Τον σπόρο τού τον έδωσε μία γειτόνισσά του, η κ. Αγγελική Παναγιωτίδου, κι από ότι πληροφορηθήκαμε ο κήπος της είναι επίσης γεμάτος με ντομάτες αντίστοιχου μεγέθους.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ στον Πτολεμαίο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.